ΑΘΗΝΑ
18:55
|
24.04.2024
Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι “περιμένουμε την παραίτηση του διοικητή του Σωτηρία” , παραπέμποντας σε δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλάει σε πολιτική εκδήλωση, που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, με θέμα: «Σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα για μια δίκαιη ανάπτυξη», στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η κυβέρνηση “δίνει μάχη”  για να μη γίνουν μόνιμοι διορισμοί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”, δήλωσε σήμερα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Real FM 97.8 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παγάνη και Αναστασία Γιάμαλη, είπε ακόμα ότι: “Το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ όταν ανέλαβε ήταν να ακυρώσει το διαγωνισμό για 1.000 προσλήψεις γιατρών που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών αυτή τη στιγμή στο δημόσιο σύστημα υγείας, εν μέσω πανδημίας, εργάζονται 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι.” 

Προσέθεσε ότι: “Αυτό συμβαίνει επειδή η ΝΔ ανέκαθεν πίστευε ότι η λύση για το σύστημα υγείας είναι οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δηλαδή μια μορφή ιδιωτικοποίησης. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, είναι “φυσιολογικό”  να μην κάνεις μόνιμες προσλήψεις, γιατί την επόμενη μέρα αυτοί οι εργαζόμενοι που θα προσλάβεις θα είναι εναντίον σου.” 

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερθείς στο ζήτημα του νοσοκομείου “Σωτηρία” , τόνισε ότι “ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα στη Βουλή πως λειτουργούν 50 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Σωτηρία, γιατί από τις 50 λειτουργούν οι 25 και αυτές με προσωπικό που έχει μεταφερθεί από άλλα δημόσια νοσοκομεία”. Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι “περιμένουμε την παραίτηση του διοικητή του Σωτηρία” , υπενθυμίζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή ότι θα ζητήσει την παραίτηση του αν έχει μεταφέρει στην κυβέρνηση εσφαλμένη πληροφόρηση για τις ΜΕΘ.

Πηγές: CNN Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα