ΑΘΗΝΑ
05:01
|
24.04.2024
Η νέα εκστρατεία “Μαζί κατά του κορονοϊού” έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τρία νέα σποτ η κυβέρνηση της Γερμανίας επιδοκιμάζει και συγχαίρει τους πολίτες που μένουν σπίτι λιώνοντας στους καναπέδες τους καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού.

Στο πρώτο διαφημιστικό σποτ με τίτλο “#ιδιαίτεροιήρωες – Μαζί κατά του κορονοϊού” ένας ηλικιωμένος αναπολεί τα νιάτα του και διηγείται πώς “υπηρέτησε” την πατρίδα του τον χειμώνα του 2020 όταν “τα μάτια ολόκληρης της χώρας ήταν πάνω μας”, όπως λέει χαρακτηριστικά.

“Ήμουν μόλις 22 ετών και σπούδαζα μηχανική”, συνεχίζει, “όταν χτύπησε το δεύτερο κύμα”. Ξαφνικά η μοίρα αυτής της χώρας βρισκόταν στα χέρια μας. Έτσι συγκεντρώσαμε όλο το θάρρος μας και κάναμε ό, τι περίμενε ο κόσμος από εμάς, το μόνο σωστό πράγμα. Δεν κάναμε τίποτα!”.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναφέρει ότι το μήνυμα των χιουμοριστικών διαφημιστικών σποτ είναι ξεκάθαρο: αποφεύγουμε τις κοινωνικές επαφές γιατί μόνο έτσι μπορεί να αποτραπεί η διασπορά του ιού. “Ο καναπές μας ήταν η πρώτη γραμμή άμυνας και η υπομονή το όπλο μας”, λέει ο ηλικιωμένος πρωταγωνιστής του σποτ.

Στο δεύτερο σποτ πρωταγωνιστεί ή τότε φίλη του ηλικιωμένου άνδρα, ενώ στο τρίτο ένας νεαρός αναπολεί τις ημέρες της πανδημίας που έλιωνε στον καναπέ παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και κανείς δεν τον αποκαλούσε τεμπέλη, αλλά ήρωα.



Η νέα διαφημιστική εκστρατεία της γερμανικής κυβέρνησης έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η απήχηση των σποτ είναι κατά βάση θετική. Ωστόσο, κάποιοι χρήστες τα επέκριναν υποστηρίζοντας ότι είναι ολοφάνερη η σύγκρισή τους με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. “Όχι μόνο χλευάζουν τους νεκρούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά προσβάλλουν τους επιζήσαντες που μιλούν για όλα όσα έζησαν στο μέτωπο”, έγραψε ένας χρήστης.

Πριν από ένα μήνα το γραφείο Τουρισμού και η γερουσία του Βερολίνο επιμελήθηκαν τη δική τους εκστρατεία για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό με “πρωταγωνίστρια” μια ηλικιωμένη γυναίκα να δείχνει το μεσαίο δάχτυλο σε όσους κυκλοφορούν χωρίς μάσκα: “Ένα μεσαίο δάκτυλο για όλους αυτούς χωρίς μάσκα: εμείς τηρούμε τους κανόνες κατά του νέου κορονοϊού”, ήταν η λεζάντα της εκστρατείας που επικρίθηκε για το ιδιαίτερα επιθετικό στιλ μάρκετινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία καταγράφηκαν 10.824 κρούσματα νέου κορονοϊού και 62 θάνατοι. Συνολικά 12.547 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας. Η χώρα τελεί ήδη σε μερικό lockdown και όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ το μέτρο θα συνεχιστεί.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα