ΑΘΗΝΑ
14:11
|
20.04.2024
Χρήση δακρυγόνων στη διαδήλωση για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη 47η επέτειο του Πολυτεχνείου. Δυνάμεις της αστυνομίας ζήτησαν από τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν βάσει της κυβερνητικής απόφασης για την πανελλαδική απαγόρευση των συναθροίσεων. Στη συνέχεια περίπου 100 διαδηλωτές δέχθηκαν επίθεση από την αστυνομία, η οποία κατέφυγε σε χρήση δακρυγόνων και προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 50 προσαγωγές.

Πορεία πραγματοποίησαν στο Ρέθυμνο περί τα 100 άτομα, όταν δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικούς των ΜΑΤ. Η αστυνομίας προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες σε τουλάχιστον 50 προσαγωγές, ενώ όπως αναφέρεται, τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν 

Η ιστοσελίδα neakriti.gr αναφέρει ότι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν χωρίς να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις αστυνομικές κλούβες με κατεύθυνση το αστυνομικό μέγαρο. Σκοπός είναι να βεβαιωθούν πρόστιμα, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο κάποιες προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Έξω από το δημαρχείο εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ανήρτησαν πανό για τους νεκρούς του πολυτεχνείου, χωρίς να υπάρξουν απρόοπτα.

Κεντρική φωτογραφία: Zarpanews.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα