ΑΘΗΝΑ
15:47
|
25.04.2024
Δεν έχει τέλος η ακραία αστυνομική καταστολή απέναντι σε διαδηλωτές και εργαζομένους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται τα σκληρά επεισόδια και η ακραία αστυνομική καταστολή στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η ΕΛ.ΑΣ εξαντλεί την αντισυνταγματική απόφαση Χρυσοχοϊδη για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στις δεκάδες άγριες προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ προστίθεται και εκείνη του δημοσιογράφου Αντώνη Ρηγόπουλου ο οποίος κάλυπτε τα γεγονότα για το κoutipandoras.gr και το documentonews.gr. 

Συγκεκριμένα, αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο την ώρα που αυτός εργαζόταν και τον προσήγαγαν άρον-άρον στα κεντρικά της Τροχαίας. 

Εκεί οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προπηλακισμούς αλλά και σε σωματική βία εναντίον του Αντώνη Ρηγόπουλου. 

Επιπλέον, ενώ ο δημοσιογράφος είχε μαζί του βεβαίωση εργασίας, δημοσιογραφική ταυτότητα και φορούσε αντιασφιξιογόνα μάσκα, η αστυνομία του έκοψε πρόστιμο επειδή δεν φορούσε, απλή χειρουργική μάσκα. 

Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να υπογράψει το παράλογο πρόστιμο που του επεβλήθη και τελικά αφέθηκε ελεύθερος. 

Το σκηνικό σύλληψης του δημοσιογράφου από την αστυνομία, αποτυπώνεται στο video του ίδιου του Αντώνη Ρηγόπουλου, καθώς την ώρα που η αστυνομία τον παρεμπόδισε για έλεγχο, έκανε ζωντανή μετάδοση.

Πριν από λίγο ο δημοσιογράφος ενημέρωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι έχει αφεθεί ελεύθερος.

Επίσης, πριν από λίγο ο γνωστός δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος των 20 Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενημέρωσε ότι οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι έχει συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δεν ισχύουν.

Ο κ. Καμπαγιάννης διέψευσε τις πληροφορίες περί δικής του σύλληψης από την αστυνομία επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι βρέθηκε στο σημείο της πορείας όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια από τα οποία -όπως είπε ο ίδιος – προέκυψαν τουλάχιστον 35 προσαγωγές διαδηλωτών. 

Σημειώνεται επίσης ότι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι δεν είχε αρχίσει η πορεία όταν έγιναν οι πρώτες προσαγωγές και πως εκείνο που ήθελαν ήταν να έρθουν σε επαφή με τον διοικητή της αστυνομίας για να δουν αν θα τους δοθεί άδεια να πραγματοποιήσουν την πορεία.

“Μας λένε όλοι έχουμε εντολή από τον διοικητή. Πού είναι ο διοικητής; Θα έρθει σε λίγο (..) έχει περάσει ένα τέταρτο, ούτε διοικητής εμφανίστηκε, ούτε τηλέφωνο πήρε και λένε για ποιο λόγο τους χτυπάνε, τους έχουν κάτω, τους έχουν γδάρει τα χέρια και τα πόδια και τους βαστάνε με χειροπέδες. Είναι απαράδεκτο” είπε χαρακτηριστικά.

“Ο βουλευτής του κόμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο Παφίλης προπηλακίστηκε από αυτούς που δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας” κατήγγειλε ο κ. Κουτσούμπας.

Επίσης, το ΜέΡΑ25 και ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης διαμαρτυρήθηκαν καταγγέλλοντας την αστυνομία ότι παρανομεί διότι δεν τους άφησε να συνεχίσουν την ειρηνική και με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων πορεία τους: “Οι διαταγές σας προσκρούουν στο Σύνταγμα” είπε ο κ. Βαρουφάκης στους αστυνομικούς οι οποίοι δρουν φυσικά υπό τις εντολές της κυβέρνησης.

“Δεν επέτρεψαν στους βουλευτές του ΜέΡΑ 25 ούτε σε τριμελή αντιπροσωπεία, ούτε στο Γιάννη μόνο του να περάσει το μπλόκο της Β Σοφίας. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Η κυβέρνηση έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να παρανομήσουν”, γράφει στο facebook ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.


“Συνωστισμένοι αστυνομικοί χωρίς καμία απολύτως δημοκρατική νομιμοποίηση και καμία απολύτως υγειονομική φροντίδα απαγορεύουν παρανόμως σε βουλευτές να επιτελέσουν το πολιτικό τους καθήκον. Η ευθύνη για τη δημοκρατική εκτροπή βαραίνει ακέραια τον κ.Μητσοτάκη” στηλιτεύει η Σοφία Σακοράφα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα