ΑΘΗΝΑ
14:44
|
25.04.2024
Συγκέντρωση κοντά στην αμερικανική πρεσβεία πραγματοποιεί αυτή την στιγμή ομάδα περίπου 200 μελών του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση κοντά στην αμερικανική πρεσβεία πραγματοποιεί αυτή την στιγμή ομάδα περίπου 200 μελών του ΚΚΕ, “σπάζοντας” την αντισυνταγματική απαγόρευση των συναθροίσεων που επέβαλε η κυβέρνηση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Αρχικά έγινε συγκέντρωση στην αμερικανική πρεσβεία με παρέμβαση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο ΕΑΤ ΕΣΑ.

Το πανό στην κεφαλή της πορείας γράφει: “Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή, υγεία, δουλειά, τιμάμε τον Νοέμβρη, στον αγώνα”.

Σημειώνεται ότι τηρούνται οι αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Στην πορεία συμμετείχε και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα μοιάζει με φρούριο καθώς περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται ανεπτυγμένοι από το πρωί της σε κομβικούς δρόμους και κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας προκειμένου να τηρηθεί η αντισυνταγματική απαγόρευση των συναθροίσεων στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται ότι εκατοντάδες είναι ήδη οι εκπρόσωποι συνδικάτων και μαζικών φορέων, οι νομικοί, οι δημοσιογράφοι, οι βουλευτές και οι απλοί πολίτες που έχουν σπεύσει να υπογράψουν το κείμενο κατά της αντισυνταγματικής απαγόρευσης των συναθροίσεων εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, το οποίο συντάχθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και συνυπογράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25.

Επίσης, με νέα εντολή της ΕΛ.ΑΣ. κλείνουν νωρίτερα οι σταθμοί “OMONOIA”, “ΠANEΠIΣTHMIO”, “ΣYNTAΓMA”, “EYAΓΓEΛIΣMOΣ” και “Μ.ΜΟΥΣΙΚΗΣ”, ενόψει των μέτρων ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά, χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις στους παραπάνω σταθμούς.

Σύμφωνα με την εντολή της ΕΛ.ΑΣ από τις 15 Νοεμβρίου έως και αύριο, 18, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις από τέσσερα άτομα και άνω.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα