ΑΘΗΝΑ
17:36
|
18.05.2024
Έν εξ αυτών, το EpiVacCorona θα διατεθεί δωρεάν στους Ρώσους και δεν θα βγει στην αγορά ως εμπορικό φάρμακο.
epa08338642 A molecular geneticist in protective clothing runs a test for SARS-CoV-2 coronavirus which causes the COVID-19 disease in a hospital lab in the Rhineland Region, Germany, 01 April 2020 (issued 02 April 2020). Countries around the world are taking increased measures to stem the widespread of the SARS-CoV-2 coronavirus which causes the COVID-19 disease. EPA/SASCHA STEINBACH ATTENTION: This Image is part of a PHOTO SET
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tο ρωσικό ερευνητικό κέντρο VectorΑκόμη ετοιμάζει ακόμη τρία εμβόλια κατά του κορονοϊού, μετά το EpiVacCorona, που ήταν το δεύτερο εμβόλιο της Ρωσίας.

Τα εμβόλια βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις δοκιμών, δήλωσε ο φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών της χώρας, Rospotrebnadzor.

Στις 13 Οκτωβρίου, το εμβόλιο EpiVacCorona, που αναπτύχθηκε από την Vector, έγινε το δεύτερο εγγεγραμμένο εμβόλιο της Ρωσίας κατά της COVID-19.

“Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα που ελήφθησαν μέσω πειραμάτων, έχουμε επιλέξει τέσσερα εμβόλια για την πρόληψη της COVID-19 που θεωρούμε πολλά υποσχόμενα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια δοκιμών”, ανέφερε ο φορέας.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο EpiVacCorona θα διατεθεί δωρεάν στους Ρώσους και δεν θα βγει στην αγορά ως εμπορικό φάρμακο, όπως τόνισε την Τρίτη, ο Ρινάτ Μακσιούτοφ, επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου Vector.

Όπως έκανε γνωστό το Παρατηρητήριο, το εμβόλιο που αναπτύσσει το Κέντρο Ερευνών της Vector, έχει περάσει πλέον στην τρίτη φάση των δοκιμών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ρωσικό εμβόλιο Sputinik-V αναπτύχθηκε από το Κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Gamaleya, το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο φέρει την ονομασία EpiVacKorona και έχει αναπτυχθεί από το επιστημονικό Κέντρο ιολογίας και επιδημιολογίας Vector του Νοβοσιμπίρσκ και το τρίτο από το επιστημονικό Κέντρο Τσουμακόφ της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα