ΑΘΗΝΑ
12:44
|
24.04.2024
Οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν στις "Skyway Enterprises" και "IBC Airways" να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να επιτρέψουν στις αεροπορικές εταιρείες “Skyway Enterprises” και “IBC Airways” να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, αφού το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ισχυρίστηκε ότι οι πτήσεις τους δεν συμπεριλαμβάνονται στις “ανθρωπιστικές εξαιρέσεις”.

“Λάβαμε καθοδήγηση από το Υπουργείο Εξωτερικών ότι οι αιτήσεις (των Skyway και ΙΒC) δεν εμπίπτουν στις καθορισμένες εξαιρέσεις και ότι η παραχώρηση της αρχής στην οποία υποβάλλεται η αίτηση δεν θα είναι προς το συμφέρον εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών” ανέφερε η ανακοίνωση.

“Συνεπώς το Yπουργείο Μεταφορών εξέδωσε εντολή με την οποία αρνείται τις αιτούμενες εξαιρέσεις” κατέληξε το υπουργείο.

Ωστόσο, οι “Skyway Enterprises” και η “IBC Airways” διευκρίνισαν ότι οι προτεινόμενες πτήσεις τους είναι ανθρωπιστικής φύσης και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να επιτραπούν.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ μπλόκαρε κατά πολύ το άνοιγμα του εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας σε αντιδιαστολή με την κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία επέτρεψε σε Αμερικανούς τουρίστες να επισκεφτούν την Κούβα, δεκαετίες μετά το εμπάργκο του Ψυχρού Πολέμου που είχε επιβάλει το Κογκρέσο.

Στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις εναντίον της Κούβας, στο πλαίσιο, όπως είπε, της μάχης ενάντια στην κομμουνιστική καταπίεση.

Παρότι το εμπάργκο των ΗΠΑ έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για τις επιπτώσεις που έχει στον κουβανικό λαό, η άρνηση έστω και ελάχιστης χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού έχει προκαλέσει άνευ προηγουμένου κατακραυγή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα