ΑΘΗΝΑ
09:07
|
25.04.2024
Στις αρχές Νοέμβρη η τουρκική ακροδεξιά οργάνωση των Γκρίζων Λύκων είχε τεθεί εκτός νόμου στη Γαλλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως «απειλή» για την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας αναγνώρισε η γερμανική ομοσπονδιακή βουλή το τουρκικό ακροδεξιό «κίνημα» των Γκρίζων Λύκων (γνωστό και σαν κίνημα Ülkücϋ).

Το βράδυ της Τετάρτης εγκρίθηκε ψήφισμα των δύο χριστιανικών κομμάτων CDU / CSU, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων που ζητά από την κυβέρνηση της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελε να απαγορεύσει τη δράση των οργανώσεων που πρόσκεινται στους Γκρίζους Λύκους.

«Η καταπολέμηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού, είτε είναι γερμανικής είτε ξένης προέλευσης, θα πρέπει σε μια χώρα με τη δική μας ιστορία, να ανήκει στη λογική του κράτους (raison d’ état)» ανέφερε το ψήφισμα των πέντε κομμάτων. Επισήμανε μάλιστα πως οργανώσεις που δρουν στη Γερμανία, πρόσκεινται στους «Γκρίζους Λύκους» και στις οποίες φέρεται πως συμμετάσχουν περίπου 11.000 Γερμανοί τουρκικής καταγωγής, λειτουργούν «ενάντια στην ένταξη πολιτών τουρκικής καταγωγής στη Γερμανία» και επιδιώκοντας «τον διχασμό της κοινωνίας».

Στο ίδιο ψήφισμα προτείνεται ουσιαστικά η απαγόρευση της τουρκικής ακροδεξιάς οργάνωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο θεωρώντας πως πρόκειται για «επιτακτικό καθήκον»!

Στις αρχές Νοέμβρη η τουρκική ακροδεξιά οργάνωση των Γκρίζων Λύκων είχε τεθεί εκτός νόμου στη Γαλλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα