ΑΘΗΝΑ
11:36
|
25.04.2024
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συναντήθηκε με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον Μάικ Πομπέο.
Prime Minister Benjamin Netanyahu visits at the Home Front Command base in Ramla on August 4, 2020. Photo by Yossi Aloni/Flash90 *** Local Caption *** ראש הממשלה בנימין נתניהו רמלה פיקוד העורף ביקור סיור נפגש חייל חיילים
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με ρεπορτάζ πυο μεταφέρουν Ισραηλινά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετέβη χθες (Κυριακή 22/11) μυστικά στη Σαουδική Αραβία και συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ο Γιόσι Κόεν, επικεφαλής της Μοσάντ, συνόδευε τον Νετανιάχου στην επίσκεψή του στη Νέομ, τη φουτουριστική πόλη στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ. Προς το παρόν τις πληροφορίες δεν έχουν σχολιάσει ούτε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού ούτε η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.

Ο Άβι Σαρφ της εφημερίδας Haaretz υπογραάφει το ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ένα αεροσκάφος πέταξε χθες από το Τελ Αβίβ στη Νέομ, όπου ο μπιν Σαλμάν είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πομπέο. Ο Αμερικανός υπουργός προσπαθεί να πείσει το Ριάντ να ακολουθήσει το παράδειγμα των γειτόνων του, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν και να αποκτήσει επίσημες διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, μια προσέγγιση η οποία βασίζεται κυρίως στην κοινή ανησυχία των χωρών για το Ιράν.

Μέχρι στιγμής το Ριάντ έχει αρνηθεί να επισημοποιήσει τις σχέσεις του με το Ισραήλ, λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να λυθεί το ζήτημα του παλαιστινιακού κράτους. Οι Σαουδάραβες, όμως, επιτρέπουν πλέον σε ισραηλινά αεροσκάφη να περνούν από τον εναέριο χώρο τους προκειμένου να φτάσουν σε άλλους προορισμούς στην περιοχή του Κόλπου ή την Ασία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα