ΑΘΗΝΑ
08:33
|
24.04.2024
Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει "λάθη και παραλείψεις" που οδήγησαν σε μεγάλη διασπορά του κορονοϊού εντός του νοσοκομείου".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμη ένα μέλος του υγειονομικού προσωπικού σε δημόσιο νοσοκομείο έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό. Πρόκειται για μια νοσοκόμα 54 ετών από τη Δράμα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Ο θάνατος της 54χρονης νοσοκόμας προκάλεσε την θλίψη και την Οργή της ΠΟΕΔΗΝ που καταγγέλλει “λάθη και παραλείψεις” που οδήγησαν σε μεγάλη διασπορά του κορονοϊού εντός του νοσοκομείου”.

“Μαζί με τη θλίψη όμως υπάρχει και οργή για τα λάθη και τις παραλήψεις που οδήγησαν σε  μεγάλη διασπορά του ιού εντός του  νοσοκομείου” καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η κατάσταση είναι δραματική στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και οριακή στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς εκατοντάδες εργαζόμενοι που εργάζονται σ’ αυτά νοσούν από covid-19.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, 70 υγειονομικού υπάλληλοι του νοσοκομείου Δράμας νοσούν από κορονοϊό.

Αυτή την στιγμή άλλη μια νοσηλεύτρια 52 χρονών από το ίδιο νοσοκομείο δίνει μάχη με τον κορονοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και είναι διασωληνωμένη.

Θετική στον κορονοϊό έχει βρεθεί και η κόρη της νοσηλεύτριας, η οποία γέννησε με καισαρική στο νοσοκομείο. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι κι αυτή η γυναίκα προσβλήθηκε από την φονική νόσο στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, ακόμη δύο μέλη του υγειονομικού προσωπικού από το νοσοκομείο Δράμας μεταφέρθηκαν με σοβαρά συμπτώματα covid-19 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για έναν τραυματιοφορέα και μια διοικητική υπάλληλο.

“Ξέφυγε η κατάσταση με σημαντικές ευθύνες στην κακή διαχείριση των περιστατικών που οδήγησε σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου” στηλιτεύει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΠΟΕΔΗΝ και οι ενώσεις των νοσοκομειακών εργαζομένων καταγγέλλουν την αδιαφορία της κυβέρνησης για τις ζωές των ασθενών με κορονοϊό αλλά και τις δικές τους ζωές που απειλούνται καθημερινά.

Χθες η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Δάφνη Κατσίμπα, σχολιάζοντας την στελέχωση των επιταγμένων κλινικών στην Θεσσαλονίκη από το προσωπικό του ΕΣΥ κατήγγειλε την κυβέρνηση για “εγκληματική πολιτική”.

Υπενθυμίζεται ότι παρότι οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν συνεχείς εκκλήσεις στην κυβέρνηση για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, ενημερώθηκαν ότι οι δύο επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης θα στελεχωθούν από το εξαντλημένο και γονατισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της πόλης.

 

«

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα