ΑΘΗΝΑ
22:27
|
18.01.2022
Σε απεργιακή κινητοποίηση μαζί με την ΑΔΕΔΥ και ο κλάδος της Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο από τα σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ. που καλύπτουν εργαζόμενους στις γραμμές 1, 2 και 3 αποφάσισαν την αυριανή 24ωρη απεργία στο Μετρό. Αντιθέτως, τα σωματεία του Τραμ αποφάσισαν στάση εργασίας από τις 6 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Στο μεταξύ στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας. Η απεργία προκηρύχθηκε ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές που ελαστικοποιούν περαιτέρω στις εργασιακές σχέσεις και περιορίζουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ενημερώνει τα μέλη της ότι οργανώνουν τοπικές μορφές δράσης στα νοσοκομεία με συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείων 8πμ. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας της ΠΟΕΔΗΝ και των Συνδικαλιστικών Στελεχών της Αττικής.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα δώσει επίσης το παρόν στην Πανελλαδική Απεργία στις 26 Νοέμβρη, το ίδιο και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας (ΕΓΕΣΥΝΑ).

Στην απεργία λαμβάνει μέρος και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός με συγκέντρωση στα ΤΕΠ στις 8 το πρωί καθώς και το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ,  για την υπεράσπιση όπως λένε, της Δημόσιας Υγείας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, απαιτώντας άμεσες ουσιαστικές λύσεις και όχι στο αόριστο μέλλον.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους, ένταξη στα ΒΑΕ, λήψη όλων των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας εν μέσω πανδημίας με επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας και μονιμοποίηση των εκτάκτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα