ΑΘΗΝΑ
07:26
|
25.04.2024
Η πρώην πρόεδρος της Βολιβίας συνελήφθη από ομάδα πολιτών την ώρα που επιχειρούσε να δραπετεύσει από τη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώην de facto πρόεδρος της Βολιβίας, Τζανίνε Άνιες επιχείρησε να φύγει από τη χώρα αλλά μια ομάδα πολιτών εμπόδισε την επιβίβασή της στο αεροπλάνο που θα την οδηγούσε στη Βραζιλία.

Σύμωνα με όσα μεταδίδουν κοινωνικά δίκτυα της Μπένι (περιφέρεια στο βόρειο τμήμα της χώρας), η Άνιες συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Τρινιντάντ: “Την εντοπίσαμε τη στιγμή που επιχειρούσε να δραπετεύσει στη Βραζιλία. Τη συλλάβαμε και τώρα βρίσκεται κλειδωμένη σε ένα διαμέρισμα. Πρέπει να λογοδοτήσει για τις δολοφονιές στη Σενκάτα και τη Σακάμπα”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών που συνέλαβαν την Άνιες σε βίντεο που τις τελευταίες ώρες αναδημοσιεύεται μαζικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την περασμένη εβδομάδα δύο πρώην υπουργοί της Άνιες διέφυγαν στο εξωτερικό, ο Αρτούρο Μουρίγιο στον Παναμά και ο Φερνάντο Λόπες στη Βραζιλία. Τρεις αξιωματούχοι της μεταναστευτικής υπηρεσίας της Βολιβίας συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για συνέργεια στην απόδραση των δύο φυγάδων.

Μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης του Λουίς Άρσε, 24 υποθέσεις διαφθοράς εναντίον αξιωματούχων της ντε φάκτο κυβέρνησης της Άνιες έχουν ήδη πάρει τη δικαστική οδό. Η ίδια η Άνιες κατηγορείται ως υπεύθυνη για τις σφαγές στη Σακάμπα, την Κοτσαμπάμπα, τη Σενκάτα και το Ελ Αλτο, τον Νοέμβριο του 2019, την περίοδο του πραξικοπήματος για την ανατροπή του Έβο Μοράλες.

Με πληροφορίες από TelesurEnglish.net.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα