ΑΘΗΝΑ
01:15
|
09.05.2024
Το ποδόσφαιρο αποχαιρετά τον Ελ Πίμπε – Η Νάπολη και το Μπουένος Άιρες πενθούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καρδιά του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα τον πρόδωσε, αλλά το ποδόσφαιρο ποτέ. Πλήθος κόσμου αποχαιρετά έναν θρύλο, μια οπτασία μέσα στα γήπεδα γνωρίζοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να πλησιάσει ή να μπει στα “παπούτσια” του. Ο Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής και της Μπαρτσελόνα απέτισε φόρο τιμής στον τιμής στον συμπατριώτη του αποκαλώντας τον “αιώνιο”.  “Μια θλιβερή ημέρα για όλους τους Αργεντινούς και τους φίλους του ποδοσφαίρου”, έγραψε ο Μέσι συμπληρώνοντας “μας αφήνει αλλά δεν φεύγει γιατί ο Ντιέγκο είναι αιώνιος”. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα που γνώριζε προσωπικά τον εκλιπόντα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και τόνισε ότι δεν ξεχάσει όλες τις όμορφες στιγμές που έζησαν μαζί.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, αποχαιρέτησε τον Ντιέγκο ευχαριστώντας τον για την ύπαρξή του. Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, δήλωσε ότι με πόνο ψυχής έμαθε ότι απεβίωσε ο Ντιέγκο. “Ένας άνθρωπος που αισθάνθηκε και αγωνίστηκε για τους φτωχούς και ταπεινούς της ζωής, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο”.



Ο Βρετανός Γκάρι Λίνεκερ, επιθετικός στην εθνική Αγγλίας που έχασε από την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 και παρουσιαστής σήμερα της αθλητικής εκπομπής “Match of the Day” δήλωσε: “Με μεγάλη διαφορά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της δικής μου γενιάς και, πιθανότατα, ο καλύτερος όλων των εποχών. Ύστερα από έναν ευλογημένο αλλά γεμάτο προβλήματα βίο, ελπίζω να βρει εν τέλει την παρηγοριά στα χέρια του Θεού. Αναπαύσου εν ειρήνη Ντιέγκο”. Δήλωση, η οποία επικρίθηκε λόγω της αναφοράς… στα χέρια του Θεού και της αδυναμίας του μεγαλωμένου στο Λέστερ της Αγγλίας να ξεχάσει πώς έχασε σε εκείνο το ματς η εθνική Αγγλίας.

Ο Αργεντινός πρώην μέσος της Τότεναμ, Όσι Αρντίλες έγραψε: “Σε ευχαριστώ αγαπημένε Ντιεγκίτο για τη φιλία σου, για το ποδόσφαιρό  σου, το καλύτερο με διαφορά. Απλά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Περάσαμε υπέροχες στιγμές μαζί. Αναπαύσου εν ειρήνη, φίλε”.



Ο επιθετικός της Γιουβέντους και της εθνικής Πορτογαλίας έγραψε: “Σήμερα αποχαιρετώ έναν φίλο και ο κόσμος αποχαιρετά μια αιώνια διάνοια. Ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Ένας αμίμητος μάγος. Έφυγε πολύ νωρίς αλλά αφήνει πίσω του μια κληρονομιά χωρίς όρια. Το κενό του θα δυσαναπλήρωτο. Δεν θα σ ξεχάσουμε ποτέ”.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Νεϊμάρ, αποχαιρέτησε με μια φωτογραφία από τα παιδικά του χρόνια με τον Ντιέγκο και λεζάντα: θρύλος του ποδοσφαίρου.

Βαρύ πένθος επικρατεί στην πόλη της Νάπολη, εκεί όπου ο Μαραντόνα λατρεύεται επί δεκαετίες σαν θεός αλλά και εκεί που γεννήθηκε στην Αργεντινή.

A fan mourns the death of Diego Maradona, as she kneels at the entrance of the Boca Juniors stadium known as La Bombomera, in Buenos Aires, Argentina, Wednesday, Nov. 25, 2020. The Argentine soccer great who was among the best players ever and who led his country to the 1986 World Cup title before later struggling with cocaine use and obesity, died from a heart attack on Wednesday at his home in Buenos Aires. He was 60. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα