ΑΘΗΝΑ
07:34
|
25.04.2024
Tρεις ασθενείς με κορονοϊό από τη Δράμα μεταφέρονται μέσα σε ειδικές κάψουλες σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησαν οι πρώτες αεροδιακομιδές ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα, με τρεις ασθενείς με κορονοϊό από τη Δράμα που μεταφέρονται μέσα σε ειδικές κάψουλες σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε το πρωί, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Καβάλα, από όπου και θα παραλάβει τους τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Δράμας και θα τους μεταφέρει στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν» και «Σωτηρία».

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τριών ασθενών, κάθε ένας από τους οποίους πρέπει να συνοδεύεται από τον γιατρό του μέχρι ο ασθενής να εισαχθεί σε νοσοκομείο της Αττικής.

Το νοσοκομείο της Δράμας πιέζεται ασφυκτικά τις τελευταίες μέρες καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με τη διάθεση οξυγόνου, αλλά και με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού καθώς 70 υγειονομικού υπάλληλοι του νοσοκομείου νοσούν από κορονοϊό.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μετά τον θάνατο της 54χρονης νοσηλεύτριας που εργαζόταν στο νοσοκομείο Δράμας, κατήγγειλε “λάθη και παραλείψεις” που οδήγησαν σε μεγάλη διασπορά του κορονοϊού εντός του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα και ενώ η πίεση που ασκεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στο σύστημα υγείας της χώρας είναι δραματική, με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας να αγγίζει πλέον τους 600, εντύπωση προκαλούν στους ιατρικούς κύκλους οι συζητήσεις που γίνονται για άρση των περιοριστικών μέτρων.

Πριν λίγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η οποιαδήποτε συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων πρέπει να αρχίσει όταν καταγραφεί μείωση των διασωληνωμένων και των νεκρών από κορoνοϊό.

 Θα πρέπει τα κρούσματα να πέσουν σε τριψήφιο αριθμό και οι υπόλοιποι δείκτες (νεκροί και διασωληνωμένοι) να κατέβουν σε ένα επίπεδο ασφαλείας, για να συζητήσουμε την άρση του lockdown, τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα