ΑΘΗΝΑ
02:10
|
27.04.2024
Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για τον θάνατο του συμπατριώτη του, Ντιέγκο Μαραντόνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα που πέθανε χθες αιφνιδίως, σε ηλικία 60 ετών, σοκάροντας ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, διατηρούσε μια σχέση αγάπης – μίσους με το Βατικανό.

Μια από τις πιο θρυλικές του ατάκες, μάλιστα, που τις τελευταίες ώρες αναδημοσιεύτηκε μαζικά στην αρθρογραφία και στα σόσιαλ media, την εκστόμισε μετά από μια τρίωρη συνάντησή του με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο, το 1987, στις μέρες της απόλυτης δόξας του: “Ναι, τσακώθηκα με τον Πάπα. Τσακώθηκα με τον Πάπα επειδή ήμουν στο Βατικανό και είδα χρυσές στέγες, και μετά άκουσα τον Πάπα να λέει ότι η Εκκλησία ανησυχούσε για τα φτωχά παιδιά. Τότε πούλα τις στέγες φίλε, κάνε κάτι!”.

Με τον Πάπα Φραγκίσκο η ζυγαριά του έκλινε πάντα προς την αγάπη. Ο Φραγκίσκος είναι Αργεντινός, φανατικός ποδοσφαιρόφιλος (υποστηρίζει τη Σαν Λορέντζο) και από το 2013 που κάθισε στν παπική έδρα, ο Μαραντόνα επισκέφθηκε ουκ ολίγες φορές τη Ρώμη, για να συμμετάσχει σε φιλανθρωπικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες (τα ‘Matches for Peace’, συγκέντρωσαν χρήματα για την εκπαίδευση των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες και για τα θύματα του σεισμού του 2106 στην κεντρική Ιταλία).  

Κάποτε του χάρισε και μια φανέλα της εθνικής Αργεντινής, με αφιέρωση που έγραφε στα Ισπανικά: “Στον Πάπα Φραγκίσκο, με όλη μου την αγάπη για ειρήνη στον κόσμο”.

Ο Πάπας μνημόνευε στον Μαραντόνα σε κάθε ευκαιρία – ακόμα και όταν συναντούσε άλλους σπουδαίους του ποδοσφαίρου. Το πρώτο πράγμα που είχε ρωτήσει τον Ροναλντίνιο το 2016 ήταν η γνώμη του για το αν ήταν καλύτερος ποδοσφαιριστής ο Πελέ ή ο Ντιέγκο.

Χθες, στο επίσημο σάιτ του Βατικανού, ο θάνατος του Μαραντόνα έγινε πρώτο θέμα. Στο κείμενο, ο Ντιέγκο περιγράφεται ως “ποιητής του ποδοσφαίρου” (η έδρα του Θεού είναι μάλλον ο μόνο μέρος όπου δεν τον θα τον αποκαλούσαν “θεό”), “εξαιρετικός παίκτης” αλλά και “εύθραυστος άνθρωπος”.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού ενημέρωσε ότι “ο Πάπας ενημερώθηκε για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, θυμάται τις στιγμές που τον συνάντησε τα τελευταία χρόνια με στοργή και τον μνημονεύει στις προσευχές του, όπως έκανε τις τελευταίες ημέρες όταν ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα