ΑΘΗΝΑ
07:42
|
26.04.2024
Η υπηρεσία πληροφοριών της Σεούλ υποστήριξε ότι απέτρεψε κυβερνοεπιθέσεις σε φαρμακευτικές και εργαστήρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι απέτρεψαν κυβερνοεπιθέσεις της Βόρειας Κορέας στα συστήματα ασφαλείας των εταιρειών που αναπτύσσουν εμβόλια κατά του κορονοϊού σε εργαστήρια της Νότιας Κορέας.

Η επιχείρηση χακαρίσματος από την πλευρά της Βόρειας Κορές -η οποία εφόσον ισχύει θα μπορούσε να βαπτιστεί και ως η πρώτη μεγάλη κατασκοπική επιχείρηση στην εποχή της πανδημίας- δημοσιοποιήθηκε από το πρακτορείο News1.

Στο ρεπορτάζ του News1, ο συνταγματολόγος Χα Ταε-Κέουνγκ υποστηρίζει ότι ενημερώθηκε για τις επιθέσεις από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, υπογραμμίζοντας ότι απετράπησαν όλες με επιτυχία. Δεν έγινε γνωστό, πάντως, ούτε πόσες απόπειρες έγιναν ούτε ποιες εταιρείες στοχοποιήθηκαν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Microsoft είχε καταγγείλει απόπειρες παραβίασης των συστημάτων επτά φαρμακευτικών εταιρειών που αναπτύσσουν εμβόλια στη Νότια Κορέα, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ινδία και τις ΗΠΑ. Γι΄αυτές τις επιθέσεις, η Microsoft είχε κατηγορήσει επίσης τη Βόρεια Κορέα, αλλά και τους συνήθεις αποδιοπομπαίους τράγους, τους Ρώσους χάκερς.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα