ΑΘΗΝΑ
03:04
|
10.05.2024
30 αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις κάλεσαν σε διαμαρτυρία κατά των νέων νόμων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες αγρότες από τις πολιτείες Μαντνιά Πραντές, Ουταρανχάλ και Ουτάρ Πραντές συνέχισαν την πορεία τους και έφτασαν χθες το απόγευμα στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, όπου και διαδηλώνουν κατά σειράς νόμων που ψηφίστηκαν από τη φθινοπωρινή σύνοδο του Κοινοβουλίου τον Σεπτέμβρη και προβλέπουν τη φιλελευθεροποίηση του εμπορίου αγροτικών προϊόντων.

Αυτοί οι νέοι νόμοι έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στις αγροτικές κοινότητες στην Ινδία, οι οποίες υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι απομακρύνεται από τον ρόλο της ως εγγυητή των τιμών επιτρέποντας στις τιμές να επηρεάζονται από τις δυνάμεις της αγοράς, μην προστατεύοντας έτσι τους μικρούς παραγωγούς από την εκμετάλλευση.

30 αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις κάλεσαν σε διαμαρτυρία κατά των νέων νόμων. Χιλιάδες αγρότες επιτράπηκαν τελικά να εισέλθουν στο Δελχί το απόγευμα της 27ης Νοεμβρίου υπό τον όρο ότι οι διαδηλώσεις θα ήταν ειρηνικές.

Το προσωπικό της Αστυνομίας του Δελχί έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό κατά μήκος των συνόρων της εθνικής πρωτεύουσας (NCR) για να διατηρήσει την κατάσταση σε τάξη και έχει προειδοποιήσει πως δεν θα επιτρέψει την είσοδο στην πόλη νέου κύματος διαδηλωτών λόγω και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν μεσούσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγές: Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα