ΑΘΗΝΑ
10:20
|
19.04.2024
Οι νεκροί από αυτοκτονία μόνο για τον Οκτώβριο ξεπερνούν τα θύματα του Covid-19 για ολόκληρο το χρόνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του CNN International για την αύξηση των αυτοκτονιών στην Ιαπωνία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στατιστικά στοιχεία της ιαπωνικής κυβέρνησης δείχνουν ότι οι νεκροί από αυτοκτονία μόνο για τον Οκτώβριο ξεπερνούν τα θύματα του Covid-19 για ολόκληρο το χρόνο από την εμφάνιση του ιού μέχρι σήμερα. Ο μηνιαίος αριθμός ιαπωνικών αυτοκτονιών αυξήθηκε σε 2.153 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία της Ιαπωνίας. Έως την Παρασκευή, ο συνολικός απολογισμός θυμάτων του Covid-19 στην Ιαπωνία ήταν 2.087 νεκροί, ανέφερε το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας.

More people died of suicide in Japan in one month than the entire  coronavirus pandemic - SHABAKADDA WARBAAHINTA GEESGUUD | SHABAKADDA  WARBAAHINTA GEESGUUD

Η Ιαπωνία είναι μία από τις λίγες μεγάλες οικονομίες που αποκαλύπτουν έγκαιρα δεδομένα αυτοκτονίας – τα πιο πρόσφατα εθνικά δεδομένα για τις ΗΠΑ, για παράδειγμα, είναι από το 2018- ενώ τα ιαπωνικά δεδομένα θα μπορούσαν να δώσουν σε άλλες χώρες πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο των πανδημικών μέτρων στην ψυχική υγεία και το ποιες ομάδες είναι οι πιο ευάλωτες.

“Δεν είχαμε ούτε lockdown και ο αντίκτυπος του Covid είναι ελάχιστος σε σύγκριση με άλλες χώρες … αλλά εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτήν τη μεγάλη αύξηση στον αριθμό των αυτοκτονιών”, δήλωσε ο Μίσικο Ουέντα, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Waseda στο Τόκιο, και ειδικός στις αυτοκτονίες. “Αυτό υποδηλώνει ότι άλλες χώρες ενδέχεται να δουν παρόμοια ή ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των αυτοκτονιών στο μέλλον”.

Οι λόγοι για το υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών της Ιαπωνίας είναι περίπλοκοι και περιλαμβάνουν τα πολλές φορές εξοντωτικά ωράρια εργασίας, την σχολική πίεση, την κοινωνική απομόνωση και ένα πολιτισμικό στίγμα γύρω από θέματα ψυχικής υγείας. Ωστόσο, για τα τελευταία 10 χρόνια μέχρι και το 2019, ο αριθμός των αυτοκτονιών μειωνόταν σταθερά στην Ιαπωνία, πέφτοντας σε περίπου 20.000 πέρυσι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας – ο χαμηλότερος αριθμός από τότε που οι αρχές υγείας της χώρας άρχισαν να τηρούν αρχεία το 1978.

Η πανδημία φαίνεται να ανέστρεψε αυτή την τάση και η αύξηση των αυτοκτονιών επηρέασε δυσανάλογα τις γυναίκες. Αν και αντιπροσωπεύουν μικρότερο ποσοστό συνολικών αυτοκτονιών από τους άνδρες, ο αριθμός των γυναικών που παίρνουν τη ζωή τους αυξάνεται. Τον Οκτώβριο, οι αυτοκτονίες μεταξύ γυναικών στην Ιαπωνία αυξήθηκαν σχεδόν 83% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Για σύγκριση, οι άνδρες αυτοκτονίες αυξήθηκαν σχεδόν 22% κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Πηγές: CNN International

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα