ΑΘΗΝΑ
07:42
|
25.04.2024
Περίπου 250 άτομα συνελήφθησαν στο Μινσκ κατά τη διάρκεια "μη εξουσιοδοτημένων" μαζικών διαδηλώσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 250 άτομα συνελήφθησαν στο Μινσκ κατά τη διάρκεια “μη εξουσιοδοτημένων” μαζικών διαδηλώσεων, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μινσκ, Ναταλία Γκαούσεβιτς, την Κυριακή.

“Περίπου 250 άτομα συνελήφθησαν στο Μινσκ για κατηγορίες παραβίασης του νόμου για μαζικές συγκεντρώσεις”, ήταν η ακριβής δήλωση της εκπροσώπου.

“Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όσων χρησιμοποιούσαν τον δρόμο, η αστυνομία έπρεπε να συμπιέσει τους διαδηλωτές έξω από τους δρόμους”, δήλωσε ο Γκαούσεβιτς, προσθέτοντας ότι η αστυνομία είχε εκδώσει πολλές προειδοποιήσεις σχετικά με το ανεπίτρεπτο των παράνομων ενεργειών και έπρεπε να προχωρήσει σε κρατήσεις των πλέον δραστήριων διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται πως η Λευκορωσία συνταράσσεται από κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση από τον Αύγουστο, όταν και η αντιπολίτευση αμφισβήτησε την επικράτηση του επί σειρά ετών προέδρου της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, στις προεδρικές εκλογές, κάνοντας λόγο για νοθεία. Τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών αφορούν την παραίτηση του Λουκασένκο και την διεξαγωγή νέων εκλογών.

Πηγές: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα