ΑΘΗΝΑ
07:44
|
17.05.2024
Ζητά βοήθεια για να επιστραφούν οι αιχμάλωτοι στρατιώτες και πολίτες αλλά και οι σοροί των νεκρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν, ζητά με επιστολή του από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να βοηθήσει στην επιστροφή των Αρμενίων αιχμαλώτων που κρατούνται στο Αζερμπαϊτζάν από την έναρξη της σύρραξης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

“Η επιστολή που εστάλη στον Πούτιν αναφέρει συγκεκριμένα ότι η κοινωνία της Αρμενίας και η αρμένικη κοινότητα του εξωτερικού ανησυχούν βαθιά για την κατάσταση των στρατιωτών και των πολιτών που κρατούνται αιχμάλωτοι από το Αζερμπαϊτζάν” ανακοινώθηκε από την προεδρία της Αρμενίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “η διαμεσολάβηση του Ρώσου Προέδρου θα συμβάλει στην επίλυση του πολύ ευαίσθητου προβλήματος της επιστροφής στρατιωτών και πολιτών που κρατούνται από το Αζερμπαϊτζάν αλλά και των σορών των νεκρών”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε πρόσφατη συνέντευξή του  στον Ρώσο δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούπιν, εξηγεί ποια ήταν τα λάθη της αρμενικής ηγεσίας και γιατί η Ρωσία δεν μπορούσε να εμπλακεί ευθέως στις συγκρούσεις, αλλά χορήγησε “ισόρροπη” στρατιωτική βοήθεια στο διχασμένο Γερεβάν, που είναι ο μεγάλος “χαμένος” της ιστορίας.

Σημειώνεται ότι Ρωσία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπέγραψαν κοινή δήλωση το Νοέμβριο για εφαρμογή εκεχειρίας στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ η οποία θα επιβλέπεται από ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις. 

Με τη συμφωνία η Ρωσία έχει αναπτύξει ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για την τήρηση της εκεχειρίας. Το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα αποτελείται από 1.960 στρατιώτες, 90 τεθωρακισμένα για τη μεταφορά προσωπικού και 380 είδη εξοπλισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα