ΑΘΗΝΑ
22:31
|
26.04.2024
Σχέδιο για σύνοδο με επίκεντρο το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα πριν τα Χριστούγεννα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σύγκλιση συνόδου των υπουργών Εξωτερικών μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γερμανίας (πλην των ΗΠΑ) με στόχο τη διάσωση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα πριν τα Χριστούγεννα ανήγγειλε σήμερα ο επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Ζοζέπ Μπορέλ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

“Μίλησα τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ και θα συγκαλέσω μια σύνοδο υπουργών (των χωρών που είναι συμβαλλόμενα μέρη της συμφωνίας JCPOA ) πριν από τα Χριστούγεννα για την επανεργοποίηση αυτής της συμφωνίας” εξήγησε ο Μπορέλ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Οπως πρόσθεσε αυτή η συμφωνία είναι “ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί το Ιράν να γίνει πυρηνική δύναμη”.

Πριν τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της μικτής επιτροπής για τη συμφωνία JCPOA από την οποία θα απουσιάζουν οι ΗΠΑ.

Διπλωματικές πηγές στην έδρα της ΕΕ εξήγησαν πως σε αυτή τη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας (γνωστές σαν E3) και η Ρωσία με την Κίνα, που είναι δύο από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα