ΑΘΗΝΑ
20:11
|
26.04.2024
Το έμβρυο είχε καταψυχθεί τον Οκτώβριο του 1992 και περίμενε για το ρεκόρ του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όταν η Μόλι Γκίμπσον ήρθε στον κόσμο τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, επί της ουσίας ήταν “έτοιμη” και περίμενε για 27 ολόκληρα χρόνια. Το έμβρυο της νεογέννητης μικρής είχε καταψυχθεί τον Οκτώβριο του 1992 και παρέμενε καταψυγμένο μέχρι που τον Φεβρουάριο του 2020 υιοθετήθηκε από την Τίνα και τον Μπεν Γκίμπσον.  

Σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Βιβλιοθήκης του Πρέστον του Πανεπιστημίου του Τενεσί, η Μόλι θα καταχωρηθεί στα ιστορικά βιβλία ως το έμβρυο που παρέμεινε επί μεγαλύτερο διάστημα στην κατάψυξη πριν εξελιχθεί σε ένα υγιές μωρό. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η μικρή έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε η αδελφή της, Έμα Ρεν, που είχε μείνει ως έμβρυο στην κατάψυξη επί 24 χρόνια μέχρι τη γέννησή της τον Νοέμβριο του 2017.

Η νέα μάμα Τίνα Γκίμπσον δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN: “ Είναι δύσκολο να το συλλάβει ο νους αυτό. Αλλά σε ό,τι μας αφορά, η Μόλι είναι το μικρό μας θαύμα. Ακόμα δεν το πιστεύω ότι είναι το μωρό μας”. Η οικογένεια από τον Τενεσί προσπαθούσε για χρόνια να τεκνοποιήσει χωρίς επιτυχία μέχρι που ήρθαν σε επαφή με το Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων (NEDC), μια χριστιανική μη κυβερνητική οργάνωση στο Νόξβιλ, η οποία αποθηκεύει κατεψυγμένα έμβρυα. Οικογένειες σαν αυτή των Γκίμπσονς έχουν το δικαίωμα της υιοθεσίας των μη χρησιμοποιημένων εμβρύων.

Τα δύο έμβρυα είχαν καταψυχθεί μαζί και είναι από γενετικής άποψης δίδυμα. Αποψύχθηκαν με διαφορά τριών ετών στο NEDC, προτού μεταφερθούν στη μήτρα της μητέρας τους, ενώ οι βιολογικοί γονείς τους -ως ανώνυμοι δωρητές – παραμένουν άγνωστοι.

Οι Γκίμπσονς επισκέφθηκαν το NEDC και διάλεξαν από ζευγάρια μετρίου αναστήματος όπως και οι ίδιοι ένα έμβρυο, που έμελλε να γεννηθεί τον Μάρτιο του 2017: την Έμα. Η Τίνα έμαθε την μέρα που της τοποθέτησαν το έμβρυο στη μήτρα, ότι ήταν στην κατάψυξη επί 24 χρόνια. “Τι σημαίνει αυτό;”, ρώτησαν τον γιατρό κι εκείνος τους απάντησε: “Μπορεί να σπάσουμε το παγκόσμιο ρεκόρ”.

Η Έμα έφερε το χαμόγελο στα χείλη τους και δύο χρόνια αργότερα θέλησαν να της χαρίσουν ένα αδελφάκι. Κι έτσι κατέληξαν στα δύο εναπομείναντα έμβρυα από τους ίδιους δωρητές. Το δεύτερο μωρό τους ήλθε στον κόσμο υγιέστατο μετά από έναν σχετικά άνετο τοκετό

Ο Μπεν κι η Τίνα κάνουν ήδη σχέδια για το επόμενο μωρό, μόνον που την άλλη φορά δεν θα είναι από κατεψυγμένο έμβρυο, αλλά από υιοθεσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Επικοινωνία επιστημόνων με φάλαινα νοτιοανατολικά της Αλάσκας

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα