ΑΘΗΝΑ
02:22
|
20.04.2024
Ο πρωθυπουργός και η υπουργός πολιτισμού επέλεξαν για τα εγκαίνια την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και παλινωδίες κι ενώ είναι ακόμα νωπές οι καταγγελίες, οι αμφισβητήσεις και η σκληρή κριτική για τις εργασίες στην Ακρόπολη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε σήμερα, Πέμπτη 03/12, τον ανελκυστήρα και τις νέες διαδρομές (τα περίφημα “τσιμέντα”) που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στα μνημεία για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Η ημερομηνία που επέλεξαν ο πρωθυπουργός και η υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη δεν είναι τυχαία, καθώς η σημερινή μέρα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

“Είναι πράγματι σήμερα μια σπουδαία μέρα μια φωτεινή μέρα μια μέρα. Σήμερα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, εγκαινιάζουμε τον νέο ανελκυστήρα αλλά και τις διαδρομές οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με πολύ μεγάλη φροντίδα προκειμένου να καταστήσουμε την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλες και σε όλους” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για τη βελτίωση των συνανθρώπων μας με αναπηρίες: “Η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε διαβούλευση το εθνικό σχέδιο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Στον πυρήνα αυτού του σχεδίου είναι η έννοια της προσβασιμότητας. Προσβασιμότητα σε όλους, προσβασιμότητα παντού”.

“Η κυβέρνηση δεν αρέσκεται στα λόγια, αλλά μιλάει με έργα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θέτουμε στη διάθεση του κοινού αυτό το εμβληματικό έργο. Με μεγάλη χαρά θα είμαι ο πρώτος που θα χρησιμοποιήσει τον ανελκυστήρα και να περιηγηθώ στις διαδρομές οι οποίες έχουν κατασκευαστεί με πλήρη σεβασμό στη νομοθεσία”.

Ο πρωθυπουργός έκανε όντως χρήση του ανελκυστήρα, αφού νωρίτερα ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση “για την ολοκλήρωση αυτού του εξαιρετικά δύσκολου έργου σε συνδυασμό με το έργο του νέου φωτισμού της Ακρόπολης”.

Από την πλευρά, της η Λίνα Μενδώνη υπογράμμισε την “ταχύτητα” με την οποία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίας στον βράχο της Ακρόπολης.

“Εικόνες που στο παρελθόν είχαμε βιώσει, πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά παρελθόν. Με τον ανελκυστήρα και τις διαδρομές, πλέον οι συνάνθρωποί μας που έχουν προβλήματα κινητικότητας, αλλά όχι μόνον, άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας που έχουν όραμα να έρθουν στην Ακρόπολη και ο κάθε ένας που έχει ανάγκη μπορεί να προσεγγίσει πλέον μέχρι τη νότια κλιτύ”.

“Είναι ένα έργο το οποίο έγινε πολύ γρήγορα χάρη στην εξαιρετική συνεργασία των εξωτερικών συνεργατών του Ιδρύματος Ωνάση με τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, υπό την επιστημονική ευθύνη της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ) και τον καθηγητή κ. Μανόλη Κορρέ, με την εφαρμογή όλων των διατάξεων του αρχαιολογικού νόμου”.

Το τάιμινγκ των εγκαινίων και η εκμετάλλευσή του έργου από την κυβέρνηση για ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου σχολιάστηκαν με δηκτικό τρόπο στα social media.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Συναυλίες Λατρευτικής Μουσικής στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα