ΑΘΗΝΑ
22:49
|
07.05.2024
Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία και για πρώτη φορά περισσότερες από 100.000 νοσηλείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εικόνα της πορείας της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι δραματική. Ο επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ξεκαθάρισε ότι ο νέος κορονοϊός εξακολουθεί να “θερίζει” τη χώρα από άκρη σε άκρη με πρωτόγνωρη “μανία”. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αντιμέτωπες με έναν “πολύ σκληρό” χειμώνα, τον χειρότερο στην ιστορία της δημόσιας υγείας της χώρας. Ο διευθυντής του CDC εκτίμησε ότι οι συνολικοί θάνατοι από τη νόσο Covid-19 θα μπορούσαν να φθάσουν “κοντά στα 450.000” μέχρι τον Φεβρουάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας ο αριθμός των νοσηλευομένων ξεπέρασε τις 100.000, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε στα νοσοκομεία στις αρχές του Νοεμβρίου.

Χθες Τετάρτη οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 195.695 νέα κρούσματα και 2.733 νέους θανάτους μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Πρωτόγνωρη είναι αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην πόλη του Λος Άντζελες και οι δημοτικές αρχές απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις στους πολίτες να αποφεύγουν τις εξόδους και να μένουν στα σπίτια τους.

Σε εθνικό επίπεδο, οι μολύνσεις από τη νόσο Covid-19 πλησιάζουν τα 14 εκατομμύρια και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων αγγίζει τις 270.000.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια σταθερή άνοδος των κρουσμάτων. Σχεδόν ένα εκατομμύριο νέες μολύνσεις καταγράφονταν κάθε εβδομάδα τον Νοέμβριο – αυτό αντιστοιχεί με περίπου 99 κρούσματα ανά λεπτό.

“Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θα είναι οι πιο δύσκολοι μήνες στην ιστορία της δημόσιας υγείας της χώρας”, τόνισε ο διευθυντής του CDC, Ρόμπερτ Ρέντφιλντ.

Οι τρεις πιο πολυπληθείς πολιτείες των ΗΠΑ – Καλιφόρνια, Τέξας και Φλόριντα – είναι από τις πλέον πληγείσες από την πανδημία. Κάθε μία από τις τρεις εν λόγω Πολιτείες έχει καταγράψει περισσότερα από ένα εκατομμύριο κρούσματα.

Το CDC καλεί τους Αμερικανούς να αποφύγουν τις μετακινήσεις και τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Την ίδια το CDC ανακοίνωσε μια μικρή χαλάρωση των οδηγιών για το διάστημα της καραντίνας μετά από επαφή με άτομο θετικό στον ιό. Η καραντίνα θα διαρκεί από επτά έως δέκα ημέρες αντί για 14. Σημαντική ημερομηνία είναι η 10η Δεκεμβρίου καθώς οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές θα συζητήσουν το ενδεχόμενο έγκρισης για έκτακτη χρήση του εμβολίου που έχει αναπτύξει η εταιρεία, Moderna. Στις 17 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί η έγκριση του εμβολίου της Pfizer, το οποίο έλαβε το “πράσινο φως” αυτήν την εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προτεραιότητα για τον εμβολιασμό θα δοθεί στους 21 εκατομμύρια εργαζόμενους στην υγεία και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Ανησυχία επίσης προκαλεί το κατά πόσο πρόθυμοι είναι οι Αμερικανοί να εμβολιαστούν. Πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup διαπίστωσε ότι το 58% των Αμερικανών είναι πρόθυμο να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα