ΑΘΗΝΑ
03:25
|
19.04.2024
Η Γερμανία θα παραμείνει σε λοκντάουν ως τις 10 Ιανουαρίου. Στόχος, τα 50 κρούσματα ανά 100.00 κατοίκους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το λοκντάουν στη Γερμανία θα παραμείνει σε ισχύ ως τις 10 Ιανουαρίου. Αυτό ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (02/12) η Άνγκελα Μέρκελ μετά το πέρας της σχετικής τηλεδιάσκεψης με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

“Ειμαστε ακόμα πολύ μακριά από τον στόχο μας”, υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος, ενώ προανήγγειλε ότι οι πρώτες εγκρίσεις εμβολίων από την Ε.Ε. αναμένονται στο τέλος του Δεκεμβρίου.

Ο στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι ο περιορισμός των ημερήσιων κρουσμάτων σε 50 ανά 100.000 κατοίκους σε διάρκεια τουλάχιστον μίας εβδομάδας. Μέχρι να φτάσει σ’ αυτό το σημείο, η Γερμανία δεν θα ανακοινώσει άρση του λοκντάουν. Κάποια περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων, πάντως, είναι στο πρόγραμμα για το διάστημα από τις 20 Δεκεμβρίου ως τις 2 Ιανουαρίου, αλλά έχει να κάνει αποκλειστικά με τα εορταστικά ψώνια (εστίαση, θεάματα, γυμναστήρια και χώροι άθλησης θα παραμείνουν κλειστά ως τις 10/01).

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρους Ζέντερ, υποστήριξε την παράταση των μέτρων σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι “καλύτερα να είμαστε συνεπείς για λίγο παρά ημισυνεπείς για πολύ”.

Η Γαλλία δεν θα βιαστεί για το εμβόλιο

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ενέκρινε ήδη τη χρήση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech, στη Γαλλία δεν πρόκειται να γίνουν βιαστικές κινήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Μακρόν, η Γαλλία θα παραλάβει εγκαίρως τα εμβόλια, αλλά η στρατηγική που θα ακολουθήσει θα είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις υποδείξεις της Ανώτατης Υγειονομικής Αρχής.

Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν στην πιο ευαίσθητη πληθυσμιακοί ομάδα, τους φιλοξενούμενους και τους εργαζομένους στους οίκους ευγηρίας. Χρονικά, αυτό τοποθετείται στα τέλη του Δεκέμβρη ή στις αρχές Ιανουαρίου. Το επόμενο κύμα εμβολιασμών θα αφορά τους εργαζομένους στον τομέα υγείας, τους πολίτες άνω των 50 ετών και όσους πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού θα γίνει -αν όλα πάνε καλά- στο διάστημα από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο του 2021.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για τη μη λήψη κοινών αποφάσεων σχετικά με τη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων στην Ευρώπη. Απείλησε, μάλιστα, με “αυστηρά περιοριστικά και αποτρεπτικά μέτρα” και βαριές ποινές για τους Γάλλους πολίτες που θα επιχειρήσουν να πάνε για σκι σε γειτονικές χώρες όπως η Αυστρία, η Ισπανία και η Ελβετία, όπου τα χιονοδρομικά λειτουργούν κανονικά, ενώ στη Γαλλία παραμένουν κλειστά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

ΕΟΔΥ: Με απόλυση κινδυνεύουν 100 εργαζόμενοι με μπλοκάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα