ΑΘΗΝΑ
06:55
|
27.05.2024
Κατέπεσε λόγω απουσίας αποδεικτικών στοιχειών το κατηγορητήριο σε βάρος της 70χρονης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εισαγγελικές αρχές της Σουηδίας ανακοίνωσαν ότι κλείνει η υπόθεση της γυναίκας που κατηγορήθηκε για πολυετή αιχμαλωσία του παιδιού της καθώς δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία ότι το παιδί κρατούταν φυλακισμένο παρά τη θέλησή του.

Η 70χρονη κατηγορήθηκε ότι για 28 χρόνια κρατούσε τον γιο της αιχμάλωτο στο διαμέρισμά τους σε προάστιο της πρωτεύουσας, Στοκχόλμης. Ο γιος της, σήμερα ηλικίας 40 ετών, βρέθηκε γεμάτος πληγές που είχαν μολυνθεί, υποσιτισμένος και έχοντας χάσει σχεδόν όλα του τα δόντια.

Η μητέρα αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες για παράνομη στέρηση ελευθερίας και πρόκληση σωματικής βλάβης στον γιο της. Η 70χρονη έχει ήδη αφεθεί ελεύθερη.

“Δεν βρήκαμε ενδείξεις εγκλεισμού, σωματικής βλάβης ή κάτι που να έδειχνε πως το φερόμενο ως θύμα δεν μπορούσε αν ήθελε να φύγει από το διαμέρισμα. Δεν βρέθηκαν ενδείξεις για χώρους εγκλεισμού εντός του διαμερίσματος”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η εισαγγελέας, Έμα Όλσον. “Ο 40χρονος δήλωσε ότι εξαρτιόταν από τον ίδιο αν θα ήθελε να φύγει από το διαμέρισμα. Είναι ενήλικας και θα μπορούσε να βγει έξω αν το επιθυμούσε”, συμπλήρωσε η εισαγγελέας και διευκρίνισε ότι υπάρχουν επίσης μάρτυρες που είδαν τον 40χρονο εκτός του διαμερίσματος σε διάφορες περιστάσεις.

Τι μετέδιδαν τα ΜΜΕ


Ένα μέλος της οικογένειας σήμανε συναγερμό, αφού είδε τον γιο. Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται το μέλος της οικογένειάς του που τον βρήκε, ο άνδρας βρέθηκε ξαπλωμένος πάνω σε μια κουβέρτα στο πάτωμα. Έφερε τραύματα που είχαν μολυνθεί στα πόδια, μπορούσε μόλις και μετά βίας να περπατήσει και να μιλήσει και δεν είχε σχεδόν καθόλου δόντια. Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, αλλά διευκρίνισε ότι ο γιος της συλληφθείσας εισήχθη στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Expressen και Aftonbladet, η μητέρα του τον κρατούσε έγκλειστο για 28 χρόνια, αφού τον σταμάτησε από το σχολείο σε ηλικία 12 ετών. “Υπήρχαν ούρα, βρομιά και σκόνη. Μύριζε μούχλα (…) Δεν φαινόταν να έχει καθαρίσει κανείς για χρόνια”, δήλωσε το μέλος της οικογένειας που τον βρήκε, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί, στην Expressen. Σωροί σκουπιδιών επέτρεπαν μετά βίας να προχωρήσει κανείς μέσα στο διαμέρισμα, διηγήθηκε.

“Έχω σοκαριστεί, αηδιάσει, αλλά ταυτοχρόνως νιώθω ανακούφιση. Περίμενα αυτήν την ημέρα εδώ και 20 χρόνια επειδή είχα καταλάβει ότι ήλεγχε τελείως τη ζωή του, αλλά δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι αυτό γινόταν σε αυτόν το βαθμό”, σημείωσε.

“Είμαι απλώς ευγνώμων που βοηθήθηκε και που θα επιζήσει», κατέληξε το μέλος της οικογένειάς του”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ στην Κω

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways

Πάτρα: Νεοναζιστικά σύμβολα στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα