ΑΘΗΝΑ
18:31
|
20.05.2024
Απόφαση του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ απαλλάσσει τις αεροπορικές εταιρείες από μια εξεζητημένη υποχρέωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αεροπορικές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών δεν υποχρεούνται πλέον να επιβιβάζουν και να μεταφέρουν ζώα ψυχολογικής υποστήριξης, όπως άλογα, γουρούνια, παγώνια ή γαλοπούλες κατ’ απαίτηση των επιβατών – πελατών τους. Με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ μόνο τα εκπαιδευμένα σκυλιά θα θεωρούνται εφεξής “ζώα βοήθειας” στις πτήσεις.  

Η υπουργική απόφαση δικαιώνει τις εταιρείες σε μια χρόνια διαμάχη με τους πελάτες τους που δήλωναν ψευδώς τα κατοικίδιά τους ως “ζώα θεραπείας” ή “συναισθηματικής υποστήριξης” για να ταξιδεύουν μαζί τους, με ελάχιστη επίβλεψη. Οι αεροπορικές εταιρείες είναι κάθετες στην άποψη ότι γινόταν κατάχρηση μιας πρακτικής που στην πορεία απεδείχθη επικίνδυνη.  

Μέχρι σήμερα οι εταιρείες ήταν υποχρεωμένες να αναγνωρίζουν (με ελάχιστες εξαιρέσεις) τα ζώα ψυχολογικής υποστήριξης ως “ζώα βοήθειας”. Η υπουργική απόφαση χαρακτηρίζει όλα τα ζώα σε πτήσεις ως κατοικίδια πλην των πιστοποιημένα εκπαιδευμένων σκύλων που μπορούν να παρέχουν κάποια υπηρεσία σε άτομα με σωματικές αναπηρίες ή ψυχολογικά προβλήματα.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 ταξίδεψαν αεροπορικώς 751.000 ζώα στο πλαίσιο της παροχής ψυχολογικής υποστήριξης στους ιδιοκτήτες τους.

Η Airlines for America, που εκπροσωπεί τον κλάδο, ανέφερε ότι ο κανονισμός “θα προστατεύσει τους ταξιδιώτες και τα πληρώματα από τα ανεκπαίδευτα ζώα στην καμπίνα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣτΕ: Αναβολή λειτουργίας λόγω επισκευών-Πού θα μεταφερθεί

Ιράν: Έρευνα από τον στρατό για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου

Λαμία: «Η φωτιά στο εργοστάσιο μπήκε πριν γίνει έλεγχος για τη δηλητηρίαση»

Ρωσία: Πρόστιμο 50.000 ρούβλια για μαλλιά στα χρώματα της Ουκρανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα