ΑΘΗΝΑ
09:20
|
05.05.2024
Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Γουόκερ Μπους και Μπιλ Κλίντον οι τρεις… εθελοντές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις πρώην πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Γουόκερ Μπους και Μπιλ Κλίντον, προσφέρθηκαν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση.

Το προεδρικό τρίο, των δύο Δημοκρατικών και τους ενός Ρεπουμπλικανού, δήλωσαν ότι θα βάλουν το εμβόλιο που θα εγκριθεί πρώτο από τις αρμόδιες ρυθμιστικές και υγειονομικές αρχές. Μια κίνηση με στόχο να ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αμερικανικής κοινής γνώμης για την ασφάλεια των υπό ανάπτυξη εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού. Πάντως δεν είναι οι πρώτοι που το σκέφτηκαν.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησής του, Ματ Χάνκοκ, τους πρόλαβαν καθώς η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε για χρήση το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech με τη χορήγησή του να αρχίζει από την επόμενη εβδομάδα.

Οι δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ δείχνουν ότι το αμερικανικό κοινό είναι επιφυλακτικό απέναντι στον εμβολιασμό. Δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup τον Οκτώβριο και πριν από τη δημοσιοποίηση των κλινικών δοκιμών των φαρμακευτικών εταιρειών Pfizer/BioNTech και Moderna έδειξε ότι έξι στους δέκα Αμερικανούς θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο. Ένα μήνα πριν το ποσοστό υπέρ του εμβολιασμού κυμαινόταν κάτω του 50%.

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένονται οι ανακοινώσεις των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών για δύο εμβόλια, της Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Χθες Τετάρτη ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον σταθμό SiriusXM: “Σας υπόσχομαι ότι όταν το εμβόλιο θα είναι έτοιμο για τις ομάδες που κινδυνεύουν λιγότερο από τον ιό, θα το κάνω. Ενδέχεται να το κάνω σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση ή να το κινηματογραφήσω για να σας δείξω πόσο εμπιστεύομαι αυτήν την επιστήμη. Και ότι αυτό που δεν εμπιστεύομαι είναι να κολλήσω τη νόσο Covid”.

Εμβόλιο Moderna: Αντισώματα εντοπίστηκαν 90 ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης


Το εμβόλιο της φαρμακοβιομηχανίας Moderna για την Covid-19 παρήγαγε αντισώματα τα οποία εξακολουθούσαν να υπάρχουν για 90 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, μια θετική είδηση την ώρα που πολλές χώρες εξετάζουν αν θα το εγκρίνουν. Η διάρκεια της προστασίας που προσφέρει το εμβόλιο είναι αναμφίβολα μεγαλύτερη, όμως αυτά είναι τα πρώτα δεδομένα που συλλέχθηκαν σε μια περίοδο πολλών μηνών και επιβεβαιώθηκαν ανεξάρτητα από μια επιστημονική επιθεώρηση.

Τα συμπεράσματα της μελέτης, σε 34 ανθρώπους που συμμετείχαν στην αρχή των κλινικών δοκιμών, δημοσιεύτηκαν σήμερα στo ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας εξέτασαν το επίπεδο δύο τύπων αντισωμάτων, 90 ημέρες αφότου οι εθελοντές έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Η πρώτη δόση τους είχε χορηγηθεί 28 ημέρες νωρίτερα. Παρατήρησαν μια «ελαφρά» και αναμενόμενη πτώση των αντισωμάτων στους εμβολιασμένους συμμετέχοντες, αλλά σε επίπεδο που παρέμενε υψηλό και μεγαλύτερο από τη φυσική ανοσία που παρατηρήθηκε σε ασθενείς οι οποίοι ανέρρωσαν από την Covid-19.

Επιπλέον, δεν παρατηρήθηκε καμία σοβαρή παρενέργεια σε αυτήν την πρώτη φάση των δοκιμών, που ξεκίνησε τον Μάρτιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: 2 νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Κούβα: Συγκέντρωση και διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα