ΑΘΗΝΑ
12:31
|
18.04.2024
Παρότι το ταμείο, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, είναι μείον, καλούνται αμφότεροι να πληρώσουν φόρους ύψους 1,2 δισ. ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το άγος διαιωνίζεται και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι κατά τη διάρκεια των κρίσεων επαληθεύοντας για άλλη μια φορά τον κανόνα.

Έτσι, συνεχίζεται η αφαίμαξη των νοικοκυριών τα οποία θα γίνουν φτωχότερα κατά 2 δισ. ευρώ εξαιτίας του δεύτερου lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι τα νοικοκυριά είχαν ήδη χάσει 3,90δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια του πρώτου τρίμηνου της καραντίνας  (Απριλίος – Ιουνίος 2020), σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Η αφαίμαξη των νοικοκυριών, εξυπακούεται ότι θα αυξάνεται, με κάθε νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων.

Παρόλα αυτά οι φόροι τρέχουν κανονικά κι έτσι παρά το ψαλίδισμα των εισοδημάτων τους, τα νοικοκυριά αλλά και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν φόρους ύψους 1,2 δισ. ευρώ (φόροι εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ).

Σημειώνεται ότι, οι χιλιάδες εργαζόμενοι που θα βγουν σε αναστολή εργασίας, δεν έχουν το δικαίωμα μετάθεσης των φορολογικών υποχρεώσεών τους καθώς καλούνται να πληρώσουν κανονικά τους φόρους τους.

Επίσης, ούτε οι επιχειρήσεις, παρότι έχουν χάσει 7 δισ. ευρώ κατά τις 5 εβδομάδες του δεύτερου lockdown, δικαιούνται φορολογική αναστολή για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, ακόμα και αν έχουν κλείσει με κρατική εντολή.

Το μόνο που αναστέλλεται είναι ο φόρος προστιθέμενης αξίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, ο κύκλος εργασιών στο σύνολο της οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, διαμορφώθηκε σε 58,9 δισ. ευρώ, έναντι 78,8 δισ. του αντίστοιχου διάστήματος του 2019. Δηλαδή, το… ταμείο είναι μείον (τζίρος) κατά περίπου 20 δισ. ευρώ. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ντουμπάι: «Πλημμύρισε» από εγκλωβισμένους επιβάτες το αεροδρόμιο

Πήγε στην τράπεζα με τον νεκρό θείο της ως εγγυητή για να πάρει… δάνειο

Νίσυρος: Ελεύθερος ο 50χρονος κακοποιητής του ανήλικου μετανάστη

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα