ΑΘΗΝΑ
11:35
|
02.05.2024
Οι απαγορεύσεις, στις οποίες αντιδρούν οι περιφέρειες, θα ισχύσουν για όλο το διάστημα από τις 21/12 ως τις 06/01.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για όλο το διάστημα των Γιορτών -από τις 21 Δεκεμβρίου ως τις 6 Ιανουαρίου – στην Ιταλία θα ισχύσει απαγόρευση των μετακινήσεων από περιφέρεια σε περιφέρεια, αλλά και απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, από τις 22:00 ως τις 05:00.

Σε κάποιες περιοχές τα εστιατόρια θα ανοίξουν, αλλά θα μπορούν να μένουν ανοιχτά μόνο μέχρι τις 18:00, ενώ στις περισσότερες περιφέρειες θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά ως τις 7 Ιανουρίου θα παραμείνουν τα και τα χιονοδρομικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Οι ανακοινώσεις της Ιταλικής κυβέρνησης έγιναν μετά τη χθεσινή καταγραφή των 993 ημερησίων θανάτων λόγω Covid-19, αριθμός ρεκόρ για την Ιταλία από το ξέσπασμα της πανδημίας.

“Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε”, τόνισε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. “Πρέπει να περιορίσουμε τον κίνδυνο ενός τρίτου κύματος τον Ιανουάριο, το οποίο μπορεί να είναι εξίσου φονικό με το πρώτο και το δεύτερο”.

Οι ανακοινώσεις του Κόντε αιφνιδίασαν τις περιφερειακές αρχές, που με κοινή τους δήλωση κατηγόρησαν την Ιταλική κυβέρνηση ότι δεν φρόντισε να συζητήσει τις περιφέρειες για τις αποφάσεις της πριν τις ανακοινώσει δημοσίως.

“Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση, γι’ αυτό και δεν καταφέραμε να εξισορροπήσουμε τις ανάγκες των οικογενειών την περίοδο των Χριστουγέννων με τα περιοριστικά μέτρα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ο Ατίλιο Φοντάνα, κυβερνήτης της Λομβαρδίας, της περιφέρειας που μέχρι σήμερα έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα και τους περισσότερους θανάτους, χαρακτήρισε τα νέα μέτρα “παρανοϊκά”.

Συνολικά, η Ιταλία έχει θρηνήσει περισσότερους από 58.000 νεκρούς λόγω Covid-19. Μέχρι χθες, ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός θανάτων είχε σημειωθεί στις 27 Μαρτίου, με 969 νεκρούς σε ένα 24ωρο.

Με πληροφορίες από BBC.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα