ΑΘΗΝΑ
14:30
|
25.04.2024
Ένα κόμικ φόρος τιμής στους νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη με την πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νοσηλευτής Άντριου Κλίρι του Allegheny Health Network λάτρευε τις περιπέτειες του Ανθρώπου Αράχνη, του γνωστού Spider-Man, και όπως πολλά παιδιά σε αυτήν την ηλικία ταυτιζόταν με τον υπερήρωα της Marvel. Ποτέ όμως δεν είχε φανταστεί ότι θα γινόταν ο ίδιος ένας υπερήρωας των αγαπημένων του κόμικ. Κι όμως συνέβη.

H Marvel Comics και το Allegheny Health Network (AHN) συνεργάστηκαν για να τιμήσουν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης με μια νέα σειρά κόμικ προσαρμοσμένη στην εποχή της πανδημίας.

Το κόμικ με τίτλο “True Nurse Stories” (Αληθινές Ιστορίες Νοσηλευτών) εστιάζει στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες και τον καθημερινό ηρωισμό τους μέσα στα νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι ιστορίες βασίζονται στις πραγματικές εμπειρίες του νοσηλευτικού προσωπικού 13 νοσοκομείων του δικτύου AHN στη Δυτική Πενσιλβάνια.

“Τρελάθηκα. Ακόμα μου φαίνεται απίστευτο”, λέει ο 39χρονος νοσηλευτής σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Φορμπς στην Αλαμπάμα, Άντριου Κλίρι. “Όταν είδα το κόμικ έπαθα πλάκα κυρίως γιατί είναι της Marvel. Είναι μια μεγάλη τιμή”, συμπληρώνει.

“Είμαστε τόσο περήφανοι γι ‘αυτούς και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζουν πόσο εκτιμούμε τη δουλειά τους. Ελπίζουμε ότι όταν βλέπουν τους εαυτούς τους ως πραγματικούς υπερήρωες της Marvel, μπορούν να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να κοιτάξουν πίσω με υπερηφάνεια την εξαιρετική δουλειά τους και τη συμπόνια που έδειξαν σε μια απίστευτα δύσκολη στιγμή για τις κοινότητές μας», δήλωσε η Κλερ Ζανγέρλ, διευθύνουσα σύμβουλος της AHN.

 

Ο πρόεδρος της Marvel Νταν Μπάκλεϊ δήλωσε: “Στη Marvel γράφουμε καθημερινά ιστορίες γα ήρωες. Αλλά αυτή η ιστορία είναι διαφορετική, ξεχωριστή. Είναι η ιστορία των καθημερινών ηρώων – των νοσηλευτών και των νοσηλευτριών του συστήματος υγείας που ακούραστα και με γενναιότητα εργάζονται για να σώζουν ζωές”.




Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα εώς 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα