ΑΘΗΝΑ
07:52
|
13.05.2024
Η προσέλευση εκτιμάται πως θα είναι μικρότερη από τις εκλογές του 2016.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Σάββατο οι Κουβετιανοί πολίτες για την ανάδειξη του νέου κοινοβουλίου της χώρας, στις πρώτες εκλογές από όταν στον θρόνο του εμίρη ανέβηκε ο Ναουάφ αλ-Άχμαντ αλ-Τζαμπρ αλ-Σαμπάχ, αδελφός του πρώην εμίρη του κράτους του Περσικού Κόλπου.

Το μικρό πετρελαιοπαραγωγό κράτος του Περσικού Κόλπου αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση του εδώ και δεκαετίες εξαιτίας της πτώσης της παγκόσμιας κατανάλωσης πετρελαίου και της πολύ χαμηλής τιμής του αργού πετρελαίου. Ενδεικτικό είναι πως η οικονομία με ΑΕΠ σχεδόν 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντιμετωπίζει έλλειμμα 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Παράλληλα η σχέση κυβέρνησης και κοινοβουλίου χαρακτηρίζεται ως θυελλώδης, εμποδίζοντας τις απαραίτητες δημοσιονομικές παρεμβάσεις για την ανάσχεση της κρίσης.

Η προσέλευση εκτιμάται πως θα είναι μικρότερη από τις εκλογές του 2016, εξαιτίας του φόβου για την εξάπλωση του κορονοϊού, γεγονός που πιθανώς να ενδυναμώσει την παρουσία ισλαμιστών υποψηφίων και πολιτικούς έντονα συνδεδεμένους με συγκεκριμένες φυλές.

Συνολικά εκτιμάται πως οι υποψήφιοι που διεκδικούν τις 50 βουλευτικές έδρες ως ανεξάρτητοι -στην χώρα απαγορεύονται τα πολιτικά κόμματα-υπολογίζονται σε 300, ανάμεσά τους 29 γυναίκες.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μεσημέρι το τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν

Πρώτα συμπεράσματα από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη

Ελλάδα, Κύπρος και αξιοπρέπεια

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα