ΑΘΗΝΑ
07:19
|
18.05.2024
Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Μολδαβίας καταγγέλλει τη διάδοχό του ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον πιστεύει ότι η διάδοχός του, εκλεγμένη πρόεδρος Μάγια Σάντο, προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα προτρέποντας τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν την Κυριακή ζητώντας πρόωρες εκλογές για την ανάδειξη νέου κοινοβουλίου.

“Κέρδισαν τις προεδρικές εκλογές. Αναγνωρίσαμε το αποτέλεσμα. Δεν κάνουμε καμία προσπάθεια να τους εμποδίσουμε να εισέλθουν στο προεδρικό γραφείο. Στις 10 Δεκεμβρίου, κυριολεκτικά την επόμενη εβδομάδα, το Συνταγματικό Δικαστήριο θα εγκρίνει τα εκλογικά αποτελέσματα και ο νέος πρόεδρος θα είναι ορκίστηκε στις 24 Δεκεμβρίου. Ποιο είναι το πρόβλημα; ” δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος.

“Μου φαίνεται ότι η τρέχουσα ατζέντα τους <…> δεν σχετίζεται με τις εσωτερικές υποθέσεις. Ακολουθούν εξωτερική ατζέντα, προσπαθώντας να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Μολδαβία”, συνέχισε ο Ντόντον. Τόνισε παράλληλα πως οι εκκλήσεις για μαζικές συγκεντρώσεις είναι “πολύ επικίνδυνες” όσον αφορά τη σταθερότητα της χώρας και εν μέσω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Είχε προηγηθεί η παρότρυνση της νεοεκλεχθείσας προέδρου της χώρας για για μαζική παρουσία πολιτών στην κεντρική πλατεία του Κισινάου με κύριο αίτημα για διάλυση του κοινοβουλίου και τη διενέργεια νέων κοινοβουλευτικών εκλογών μόλις ενάμιση έτος μετά την διεξαγωγή των τελευταίων.

Υπενθυμίζεται πως η θεωρούμενη ως φιλοευρωπαία Σάντο επικράτησε στις προεδρικές εκλογές της 15ης Νοεμβρίου με ποσοστό της τάξης του 56,91% έναντι του φιλορώσου υποψήφιου των Σοσιαλιστών Ντόντον.

Πηγές: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα