ΑΘΗΝΑ
03:35
|
12.05.2024
Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε την “ψυχρή δολοφονία” που την περιέγραψε ως “το τελευταίο επεισόδιο στα εγκλήματα του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος δολοφονήθηκε χθες την Παρασκευή από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο πλαίσιο διαμαρτυρίας στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα οι παλαιστινιακές αρχές ανέφεραν πως Ο Αλί Αιμάν Νασρ Αμπού Αλίγια, 13 ετών, υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη διάρκεια συγκρούσεων βόρεια της Ραμάλα.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Μέση Ανατολή, Νικολάι Μλαντένοφ, δήλωσε συγκλονισμένος από τη δολοφονία του εφήβου και κάλεσε το Ισραήλ “να διερευνήσει άμεσα και με ανεξάρτητο τρόπο το απαράδεκτο συμβάν».

Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε την “ψυχρή δολοφονία” που την περιέγραψε ως “το τελευταίο επεισόδιο στα εγκλήματα του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού”. Την ίδια στιγμή το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι θα προσφύγει κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ώστε με αφορμή τον πυροβολισμό “να λογοδοτήσουν οι Ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου”, όπως ανέφερε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Σύμφωνα πάντα με το Wafa, εκτός του νεκρού έφηβου άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Πηγές: The National

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 150.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα