ΑΘΗΝΑ
22:29
|
23.04.2024
Η Πορτογαλία θα χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, όχι όμως και της Πρωτοχρονιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πορτογαλία θα χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού κατά την περίοδο των Χριστουγέννων για να επιτρέψει στους ανθρώπους να επισκέπτονται τους αγαπημένους τους, αλλά τα μέτρα θα μπουν σε φάση εφαρμογής λίγες μέρες αργότερα ώστε να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε η κυβέρνηση σήμερα το Σάββατο.

Ενώ η απαγόρευση των εσωτερικών ταξιδιών δεν θα επιβληθεί μεταξύ 23 Δεκεμβρίου και 26 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα προέτρεψε τους ανθρώπους να αποφύγουν να περνούν πολύ καιρό σε μεγάλες εορταστικές συγκεντρώσεις χωρίς να φορούν προστατευτική μάσκα προσώπου.

“Είναι απαραίτητο αυτά τα Χριστούγεννα να είναι μια στιγμή μοιράσματος, αλλά σε αυτό το μοίρασμα ας μην υπάρχει ακούσια μετάδοση του ιού”, δήλωσε ο Κόστα στους δημοσιογράφους καθώς ανακοίνωσε τα μέτρα.

Ανακοινώθηκε πως δεν υπάρχει όριο για το πόσα άτομα μπορούν να συγκεντρωθούν ανά νοικοκυριό για τα Χριστούγεννα και η νυχτερινή απαγόρευση θα αφορά το διάστημα από τις 11 μ.μ. έως τις 2 π.μ. στις 24 Δεκεμβρίου και στις 25 Δεκεμβρίου.

Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα υπαίθρια πάρτι θα απαγορευτούν και οι υπαίθριες συγκεντρώσεις θα περιορίζονται σε πλήθος έως έξι ατόμων.

Οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται ο ένας το σπίτι του άλλου, αρκεί να μένουν εντός των πλαισίων των δήμων τους και να επιστρέφουν στο σπίτι τους πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα