ΑΘΗΝΑ
15:31
|
24.04.2024
Μόνο έγκλημα των συλληφθέντων είναι ότι θέλησαν να περπατήσουν, να πορευτούν, να διαδηλώσουν για τα αυτονόητα, τηρώντας ΟΛΑ τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρία τουλάχιστον λεωφορεία με δεκάδες προσαχθέντες σε συνθήκες εντελώς ακατάλληλες λόγω κορονοιού οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη.

Όλες οι προσαγωγές, σύμφωνα με πληροφορίες, μετατρέπονται σε συλλήψεις, απαγγέλλονται κατηγορίες 285ΠΚ, οι συλληφθέντες θα απελευθερωθούν, και θα λάβουν κλήσεις για ακροατήριο. Μόνο έγκλημα των συλληφθέντων είναι ότι θέλησαν να περπατήσουν, να πορευτούν, να διαδηλώσουν για τα αυτονόητα, τηρώντας ΟΛΑ τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ώρες πρωτοφανείς σκηνές αστυνομικής βίας και ασυδοσίας με αναίτιες προσαγωγές δικηγόρων, φοιτητών και πολιτών που κατευθύνθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου για να αποτίσουν φόρο τιμής στον δολοφονημένο πριν 12 χρόνια από πυρά αστυνομικού δολοφονημένο έφηβο.

Τα όσα διαδραματίζονται από το πρωί, με τα Εξάρχεια να θυμίζουν κατεχόμενη ζώνη, έχουν προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αριστερής αντιπολίτευσης, των δικηγόρων της οικογένειας Φύσσα και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ανάμεσα στους προσαχθέντες οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης αλλά και η Μαρία Οσάνα, αναπληρώτρια διευθύντρια του ελληνικού παραρτήματος τους Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, αλλά και πολίτες με την κατηγορία ότι . . . κρατούσαν λουλούδια.

Σύμφωνα με καταγγελία του δημοσιογράφου της «Αυγής», Κώστα Παπαντώνίου, τέσσερις ακόμα άνθρωποι φέρεται να προσήχθησαν πριν λίγη ώρα, μεταξύ των οποίων δύο Γερμανοί και μία κοπέλα ΑμΕΑ, καθώς μετέβησαν στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι.

Κωνσταντίνος Ζήλος: Εγκαινιάστηκε και ο νόμος για να μας καταγράφουν οι αστυνομικοί

Ο φωτορεπόρτερ του Κοσμοδρομίου Κωνσταντίνος Ζήλος έκανε λόγο για καταγραφή των ρεπόρτερ από αστυνομικούς μέσω κάμερας τοποθετημένης σε τηλεσκοπικό βραχίονα. Ο συνεργάτης του Κοσμοδρομίου δήλωσε χαρακτηριστικά:

”Εγκαινιάστηκε και ο νόμος για να μας καταγράφουν οι μπάτσοι. Είχαν κάμερα με κοντάρι.”

Δεκάδες προσαγωγές και σε Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Χανιά

Σε προσαγωγές διαδηλωτών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στα Χανιά, περίπου 50 διαδηλωτές βρέθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων προκειμένου να προχωρήσουν σε πορεία. Η αστυνομία τους έδωσε διορία 1 λεπτό αν αποχωρήσουν και μόλις αυτό πέρασε τους πήραν τα πανό, επικράτησε ένταση, έγιναν ρίξεις κρότου λάμψης και έγιναν 8 προσαγωγές.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, οι δύο πρώτες προσαγωγές έγιναν στη Λεωφόρο Στρατού μπροστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Μάλιστα, όπως αναφέρεται οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους ατόμων περιμετρικά της περιοχής συνιστώντας στους διερχόμενους να επιστρέψουν σπίτι.

Στην Καλαμάτα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ΟΠΚΕ και αστυνομικοί της ασφάλειας με πολιτικά γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, προχώρησαν σε τουλάχιστον τρεις προσαγωγές αντιφασιστών που βρέθηκαν εκεί.

Πηγές: ThePressProject, Zarpanews.gr, Documento

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητά η Ε.Ε.

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα