ΑΘΗΝΑ
04:02
|
20.04.2024
Η Νότια Κορέα θα επιβάλει αυξημένους κανόνες κοινωνικής απόστασης για την πρωτεύουσα Σεούλ και τις γύρω περιοχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νότια Κορέα θα επιβάλει αυξημένους κανόνες κοινωνικής απόστασης για την πρωτεύουσα Σεούλ και τις γύρω περιοχές, ανέφεραν υγειονομικοί αξιωματούχοι την Κυριακή, καθώς οι αρχές αγωνίζονται να συγκρατήσουν το μεγαλύτερο κύμα λοίμωξης κορονοϊού της χώρας σε διάστημα εννέα μηνών.

Η απόφαση ελήφθη αφού η κυβέρνηση εφάρμοσε πρωτοφανή μέτρα το Σάββατο σε μια χώρα που είχε σημειώσει αρχική επιτυχία μέσω επιθετικής ανίχνευσης επαφών και άλλων μέτρων.

«Βρισκόμαστε σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση», δήλωσε ο υπάλληλος του υπουργείου Υγείας, Παρκ Νιουνγκ-Χου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, λέγοντας ότι οι τοπικές συστάδες έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε μια εθνική εστία.

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA) ανέφερε 631 νέα κρούσματα από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου – τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό από την κορύφωση τον Φεβρουάριο και τις αρχές Μαρτίου – ανεβάζοντας το σύνολικό αριθμό κρουσμάτων της χώρας σε 37.546, με 545 θανάτους.

Σχεδόν ένας μήνας τριψήφιων ημερησίων μολύνσεων έχει φέρει τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων στη Νότια Κορέα στον αριθμό ρεκόρ των 7.873, ανέφερε το KDCA, αυξάνοντας τις ανησυχίες για τον μειωμένο αριθμό νοσοκομειακών κλινών.

«Αυτή τη στιγμή ξεπερνά το επίπεδο που μπορούμε να ελέγξουμε στο νοσοκομειακό μας σύστημα», είπε ο Παρκ.

Νέες κλίνες προστίθενται και προς το παρόν υπάρχουν αρκετές για τη θεραπεία ασθενών, αλλά εάν συνεχιστεί η τάση, η χώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έλλειψη κλινών, είπε.

Πολλά από τα πρόσφατα κρούσματα συγκεντρώνονται στη Σεούλ, η οποία το Σάββατο ξεκίνησε πρωτοφανείς απαγορεύσεις κυκλοφορίας, κλείνοντας τις περισσότερες εγκαταστάσεις στις 9 μ.μ. για δύο εβδομάδες και μειώνοντας τις δημόσιες συγκοινωνίες κατά 30% τα βράδια.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή, τα οποία τίθενται σε ισχύ την Τρίτη, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις 50 ή περισσότερων ατόμων, τα γυμναστήρια και τα μπαρ καραόκε πρέπει να κλείσουν, οι θρησκευτικές υπηρεσίες πρέπει να πραγματοποιούνται διαδικτυακά ή μέσω εκπομπής και θα τεθούν αυστηρότερα όρια παρακολούθησης στις σχολικές τάξεις , είπε ο Παρκ.

Ενώ τα εστιατόρια θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα να παρέχουν προσωπική εξυπηρέτηση, η κυβέρνηση παροτρύνει τους ανθρώπους να αποφεύγουν την έξοδο για φαγητό, εάν είναι δυνατόν, και να μην πραγματοποιούν μη απαραίτητες κοινωνικές συγκεντρώσεις, είπε.

Οι περιορισμοί θα διαρκέσουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, μέχρι το τέλος του μήνα, είπε ο Παρκ. Άλλες περιοχές της χώρας θα δουν επίσης αυξημένους περιορισμούς, αλλά σε χαμηλότερο επίπεδο από την περιοχή της Σεούλ.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα