ΑΘΗΝΑ
08:44
|
25.04.2024
Χρυσοχοΐδης: "Ο νόμος είναι ένας και καμία κοινωνία της Αθήνας δεν εξαιρείται όσο και αν φωνάζει. Η δήθεν αριστερή ευαισθησία είναι φθηνή".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ένταση ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης, Διοίκησης και Δικαιοσύνης όταν ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης πρόσφερε μια ανθοδέσμη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λέγοντάς του “να δώσετε ένα λουλούδι στον πρωθυπουργό, ένα να κρατήσετε εσείς και ένα για την φυσική ηγεσία για να θυμάστε τους ακροδεξιούς θύλακες που έχετε αφήσει να ξεσαλώνουν και να καταπατούν κάθε έννοια.

Ο Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε από την Επιτροπή να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή “στην μνήμη του  15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου”, καταγγέλοντας ότι “η κίνηση του αστυνομικού χθες είναι προσβολή στον δολοφονημένου 15χρονου, στη Δημοκρατία, στους γονείς και στην μάνα που δεν είδε το παιδί της. Να δώσετε ένα λουλούδι στον Πρωθυπουργό, ένα να κρατήσετε εσείς και ένα για την φυσική ηγεσία για να θυμάστε τους ακροδεξιούς θύλακες που έχετε αφήσει να ξεσαλώνουν και να καταπατούν κάθε έννοια. Γιατί αυτό έγινε χθες, με  απαγόρευση ελεύθερης πρόσβασης στην συγκέντρωση ενώ τηρούνταν όλα τα μέτρα, με συλλήψεις ακόμα και δικηγόρων, με τραμπουκισμούς παρενοχλήσεις γυναικών και ρίψη κρότου λάμψης σε εσωτερικό χώρο πολυκατοικίας”.

“Κάνατε το θέατρό σας, τώρα καθίστε κάτω” επενέβην η προεδρεύουσα στην Επιτροπή βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, καταδικάζοντας την κίνηση του Χρήστου Σπίρτζη. “Αυτό το θέατρο κάποτε πρέπει να το σταματήσετε στον ΣΥΡΙΖΑ. Χθες είχε εκλογές η Βενεζουέλα, να πάτε εκεί στην δική τους Βουλή να τα κάνετε αυτά”, είπε με το χαρακτηριστικό ύφος της.

Από την πλευρά του Χρυσοχοΐδης είπε ότι “δεν με εξέπληξε η χειρονομία του κ. Σπίρτζη γιατί σε αυτή την αίθουσα ο λαϊκισμός αφθονεί’, αισθανόμενος υπερήφανος γιατί  “η φετινή και η περυσινή χρονιά είναι οι μόνες που δεν κάηκε η Αθήνα. Δεν καταστράφηκε η πόλη με εξαίρεση τα επεισόδια στο ΑΤ Κολωνού. Στον Κολωνό τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί με σοβαρά κατάγματα αλλά ούτε ένα σχόλιο δεν ακούστηκε. Η ευαισθησία εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη. Είναι λυπηρό να έχουν εξελιχθεί η 6η Δεκεμβρίου και το Πολυτεχνείο σε γιορτή καταστροφής. Είναι και πολυδάπανο. Αυτό τελείωσε. Θα πάρει λίγο χρόνο αλλά αυτή η υπόθεση έκλεισε”, έκρινε ο υπουργός.

Ο Χρυσοχοϊδης θεωρεί επίσης ότι: «Η τεράστια πλειοψηφία συμπολιτών μας δεν ασχολήθηκε με την χθεσινή ημέρα. Απομένουν αυτοί οι 1000 που εκπροσωπούν την ευυπόληπτη υπερευαισθησία δικαιωμάτων. Ο νόμος είναι ένας και καμία κοινωνία της Αθήνας δεν εξαιρείται όσο και αν φωνάζει. Η δήθεν αριστερή ευαισθησία είναι φθηνή. Για αυτό και η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη”.

“Θέλω να σας προειδοποιήσω και να σας ενημερώσω ότι θα συνεχίσουμε. Είμαστε ακάθεκτοι στον δρόμο της νομιμότητας, της διεύρυνσης της ισονομίας και του περιορισμού της αυθαιρεσίας” ξεκαθάρισε ο  κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για “φθηνή ευαισθησία” που εκφράζει μειοψηφίες και όχι την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Πυρά εκτόξευσε και κατά των Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσαν κατά του γενικού διευθυντή Αττικής, Γιώργου Γιάννινα:  “Αυτοί που αρνήθηκαν το τεστ έκαναν στην συνέχεια μήνυση στον Αττικάρχη γιατί τάχα οι αστυνομικοί δεν άλλαζαν γάντια. Ο παραλογισμός δεν έχει όριο. Οι μεγάλες κουβέντες περί δημοκρατίας κρύβουν ανυπόληπτη στάση”. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη κατέθεσαν μήνυση κατά του γενικού διευθυντή Αττικής όπως και κατά παντός άλλου υπευθύνου τους οποίους κατηγορούν για παραβίαση του άρθρου 34 του Κώδικα Δικηγόρων, αλλά και παραβίαση του άρθρου 285 του Π.Κ. για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, καθώς στον ίδιο χώρο κράτησης υπήρχαν άλλοι 80 προσαχθέντες.

Υπενθυμίζεται ότι σάλος προκλήθηκε χθες μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο Twitter που κατέγραφε αστυνομικό των ΜΑΤ να καταστρέφει ανθοδέσμη την οποία εναπόθεσε πολίτης στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Την ανθοδέσμη είχε αφήσει μία κυρία και στην συνέχεια την άρπαξε ο αστυνομικός που εμφανίζεται στο βίντεο να την καταστρέφει χτυπώντας την στην πλάτη συναδέλφου του, ενώ γελά.

Όπως έγινε γνωστό το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή ώστε να ελεγχθεί πειθαρχικά ο αστυνομικός που κατέστρεψε την ανθοδέσμη.

Με ανάρτησή του στο Facebook o συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δικηγόρος Καμπαγιάννης και αφού αφέθηκε ελεύθερος μετά την χθεσινή προσαγωγή του γιατί ήθελε να αφήσει ένα λουλούδι στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, καταγγέλει την βία, την αυθαιρεσία και την ατιμωρησία της Ελληνικής Αστυνομίας, τονίζοντας ότι οι “ κάθε λογής βασανιστές δεν θέλουν μόνο να σκοτώσουν καθετί που θυμίζει τη ζωή και την ομορφιά της. Θέλουν να σκυλεύσουν τα θύματά τους”.

Βλέποντας το βίντεο με τους ένστολους των ΜΑΤ να καταστρέφουν μια ανθοδέσμη που τιμούσε τη μνήμη του Αλέξανδρου…

Posted by Thanasis Kampagiannis on Monday, December 7, 2020

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Μετά τις Ευρωεκλογές

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα