ΑΘΗΝΑ
07:41
|
26.04.2024
Ο Θ. Καμπαγιάννης στηλιτεύει το βίντεο με την "ανθοδέσμη" καταγγέλλοντας την βία, την αυθαιρεσία και την ατιμωρησία της ΕΛ.ΑΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ανάρτησή του στο facebook o συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δικηγόρος Καμπαγιάννης και αφού αφέθηκε ελεύθερος μετά την προσαγωγή του γιατί ήθελε να αφήσει ένα λουλούδι στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, καταγγέλει την βία, την αυθαιρεσία και την ατιμωρησία της Ελληνικής Αστυνομίας, τονίζοντας ότι οι “βασανιστές δεν θέλουν μόνο να σκοτώσουν κάθετι που θυμίζει τη ζωή και την ομορφιά της. Θέλουν να σκυλεύσουν τα θύματά τους”.

Σημειώνεται ότι χθες Κυριακή (6/12) αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης που προσήχθησαν μαζί με εκατοντάδες ακόμη πολίτες στην ΓΑΔΑ για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό, γιατί επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο που έπεσε νεκρός ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος χτυπημένος από σφαίρα αστυνομικού και να αφήσουν ένα λουλούδι.

Είμαστε καλά! Αναμένουμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων στην Πέτρου Ράλλη. Η πληροφόρηση είναι ότι θα αφεθούν όλες/οι σήμερα. Υπομονή μέχρι να τους πάρουμε όλους!

Posted by Thanasis Kampagiannis on Sunday, December 6, 2020

Σύμφωνα με δήλωση του Κώστα Παπαδάκη: «Απαγγέλθηκε κατηγορία , σχηματίστηκε δικογραφία και κλήθηκα σε απολογία αφού είχα συλληφθεί από τις 12.30 από την αστυνομία για το αδίκημα 285 ΠΚ. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο κείμενο της απολογίας η παραπάνω διαδικασία έγινε μετά από συνεννόηση της αστυνομίας με τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης κ. Σπυρόπουλο , ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθώ ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας».  

Οι Θ. Καμπαγιάννης και Κ. Παπαδάκης κατέθεσαν μήνυση κατά του γενικού διευθυντή Αττικής, Γιώργου Γιάννινα, όπως και κατά παντός άλλου υπευθύνου τους οποίους κατηγορούν για παραβίαση του άρθρου 34 του Κώδικα Δικηγόρων, αλλά και παραβίαση του άρθρου 285 του Π.Κ. για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, καθώς στον ίδιο χώρο κράτησης υπήρχαν άλλοι 80 προσαχθέντες.

Ειδικότερα, το άρθρο 34 του Κώδικα Δικηγόρων αναφέρει ότι «ο δικηγόρος κατά την άσκηση των καθηκόντων του δικαιούται να απολαμβάνει του σεβασμού και της τιμής που οφείλεται στο λειτούργημά του από τους δικαστικούς λειτουργούς και από κάθε άλλο πρόσωπο που ενεργεί στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης».

Ποιός αλήθεια μπορεί να υποδείξει σε έναν 15χρονο να μην αποκαλεί τους εικονιζόμενους σ’ αυτό το βίντεο “μπάτσους”;

Πριν από λίγο σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, στηλίτευσε το βίντεο που κατέγραψε ένστολους των ΜΑΤ να καταστρέφουν ανθοδέσμη που τιμούσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, καταγγέλοντας ότι οι αστυνομικοί και κάθε λογής βασανιστές δεν θέλουν μόνο να σκοτώσουν, αλλά να σκυλεύσουν τα θύματά τους.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανάρτηση του Θ. Καμπαγιάννη:

“Αυτή είναι η εικόνα της Ελληνικής αστυνομίας σήμερα”. Βλέποντας το βίντεο με τους ένστολους των ΜΑΤ να καταστρέφουν μια ανθοδέσμη που τιμούσε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μου ήρθαν στο μυαλό οι τελευταίες ώρες του Βίκτορ Χάρα μετά το πραξικόπημα στη Χιλή. Δεν έπρεπε απλώς να τον σκοτώσουν. Έπρεπε να τσακίσουν τα δάχτυλά του, την πηγή της τέχνης του. Και στη συνέχεια να το “απολαύσουν” ζητώντας του να παίξει ένα τραγούδι. Οι κάθε λογής βασανιστές δεν θέλουν μόνο να σκοτώσουν. Θέλουν να διαλύσουν κ. Αυτή είναι η εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα. Σίγουρα υπάρχουν και αστυνομικοί που αποδοκιμάζουν τις εικόνες αυτού του βίντεο. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τον συστημικό χαρακτήρα του προβλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία ενδημεί η βία, η αυθαιρεσία και η ατιμωρησία. Μέχρι τα προβλήματα αυτά να αντιμετωπιστούν ριζικά, ποιός αλήθεια μπορεί να συζήτησει με έναν 15χρονο και να του υποδείξει να μην αποκαλεί τους εικονιζόμενους σ’ αυτό το βίντεο “μπάτσους”;

Βλέποντας το βίντεο με τους ένστολους των ΜΑΤ να καταστρέφουν μια ανθοδέσμη που τιμούσε τη μνήμη του Αλέξανδρου…

Posted by Thanasis Kampagiannis on Monday, December 7, 2020

Σημειώνεται ότι την ανθοδέσμη είχε αφήσει μία κυρία και στην συνέχεια την πήρε ο αστυνομικός που εμφανίζεται στο βίντεο να την καταστρέφει χτυπώντας την στην πλάτη συναδέλφου του και να γελά.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή ώστε να ελεγχθεί πειθαρχικά ο αστυνομικός που κατέστρεψε την ανθοδέσμη.

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη, ο οποίος δήλωσε πως “Τίποτα το αστείο δεν υπάρχει στη βεβήλωση της μνήμης ενός νεκρού παιδιού και την ταπείνωση όσων θέλουν να την τιμήσουν” καυτηριάζοντας την απαράδεκτη συμπεριφορά του αστυνομικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα