ΑΘΗΝΑ
02:28
|
29.11.2021
Τί μέλλει γενέσθαι στο λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, και τις εκκλησίες. Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλειστά θα παραμείνουν έως και τις 7 Ιανουαρίου, η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα σχολεία, τα δικαστήρια, οι αθλητικές δραστηριότητες και τα χιονοδρομικά κέντρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Οι ανακοινώσεις για το τί μέλλει γεννέσθαι στα καταστήματα με παιγνίδια, τα βιβλιοπωλεία, τα κομμωτήρια, τις εκκλησίες και το λιανεμπόριο, θα γίνουν την Παρασκευή.

Ο Στέλιος Πέτσας, είπε επίσης ότι αν και υπάρχουν σχετική σταθεροποίηση και ήπια μείωση της διασποράς, αυτές δεν είναι οι αναμενόμενες. Τόνισε επίσης ότι αν και ο δείκτης εισαγωγών στα νοσοκομεία ανά ημέρα έχει μειωθεί, εξακολουθεί να υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας από τον μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων.


“Παραμένουν κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, αθλητισμός εκτός των εξαιρέσεων, χιονοδρομικά κέντρα έως τις 7 Ιανουαρίου” είπε, προσθέτοντας ότι “εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό και η κυκλοφορία τη νύχτα. Οσοι επιστρέφουν θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ έως 72 ωρών και θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών εφόσον μπαίνουν στη χώρα από τις 7 Ιανουαρίου”.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι τα sms για μετακίνηση θα συνεχίσουν να ισχύουν για το επόμενο διάστημα καθώς είναι σαφές ότι υφίστανται συγκεκριμένοι περιορισμοί.

Τέλος, ειδικά για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιναμπόριο, ανακοίνωσε ότι “θα γίνουν νέες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας.  Παράλληλα, για τις εκκλησίες θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τις επόμενες ημέρες. “

Αναφορικά, με το τι θα ισχύει για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ειδικές διατάξεις για τις συγκεκριμένες τέσσερις ημέρες, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι αυτό θα κριθεί από την επιδημιολογική εικόνα. “Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να δούμε την οικογένεια αλλά κάνουμε ισχυρή σύσταση να περιοριστούν οι συναθροίσεις και να περάσουμε τις γιορτές το πολύ με μία οικογένεια ακόμα”, σημείωσε.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαγκάρντ: Η ευρωζώνη είναι καλύτερα εξοπλισμένη πλέον για να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα της πανδημίας

Νότια Αφρική-Covid-19: Έκκληση του προέδρου Ραμαφόζα να μην κλείνουν τα σύνορα

Ιταλία-Covid-19: 12.932 νέα κρούσματα

Covid-19-παραλλαγή Όμικρον: Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Υγείας της G7

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα