ΑΘΗΝΑ
09:15
|
30.03.2023
Στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται εκατομμύρια παιδιά στην εμπόλεμη (από το 2015) Υεμένη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται εκατομμύρια παιδιά στην εμπόλεμη (εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια…) Υεμένη.

Η τελευταία έκθεση ερευνητών της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ καταγράφει πως ο παιδικός πληθυσμός στη χώρα που υπολογίζεται σε περίπου 12 εκατομμύρια παιδιά, έχει κάποιου είδους άμεση ανάγκη σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης ή υπηρεσίες. Από αυτά τουλάχιστον δύο εκατομμύρια υποσιτίζονται και άλλα 5 εκατομμύρια είναι στα πρόθυρα λιμοκτονίας.

Πολλά παιδιά αλλά και οι οικογένειές τους κινδυνεύουν από λιμοκτονία λόγω του πολυετούς πολέμου και των τεράστιων ελλείψεων σε τρόφιμα, βασικά είδη επιβίωσης και ζωτικές υπηρεσίες όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

Στην έκθεση επισημαίνεται η έκκληση του διευθυντή της Γιούνισεφ για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής για την άμεση συγκέντρωση διεθνούς βοήθειας ύψους 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κάλυψη των βασικών επισιτιστικών αναγκών εκατομμυρίων παιδιών. Όχι μόνον στην Υεμένη αλλά και στο Σουδάν (λόγω πρόσφατων πολύμηνων καταστροφικών πλημμυρών) και στην Αιθιοπία (εξαιτίας των πρόσφατων πολεμικών συγκρούσεων στη βόρεια περιφέρεια Τιγκράι).

Ο υποσιτισμός, όπως διαπιστώνουν οι συντάκτες της έκθεσης της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, έχει επιδεινωθεί λόγω του πολέμου, ακραίων φυσικών φαινομοένων και της πανδημίας…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στο Κεντάκι των ΗΠΑ

Επιστρέφει στη Βραζιλία ο πρώην πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου

Πανελλαδική στάση εργασίας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Μεξικό: Έρευνα για ανθρωποκτονία μετά τη φωτιά στο κέντρο κράτησης μεταναστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα