ΑΘΗΝΑ
04:32
|
20.04.2024
Ναυτία, κρίσεις και λιποθυμίες τα συμπτώματα – Ένας νεκρός και εκατοντάδες οι ασθενείς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από 227 οι νοσηλευόμενοι από άγνωστη μέχρι στιγμής ασθένεια στο κρατίδιο Άντρα Πραντές, στη νότια Ινδία. Σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό “Guardian” (Γκάρντιαν) τα άτομα που ήδη νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του εν λόγω κρατιδίου είναι περισσότερα από 450.

Το BBC αναφέρει ότι ασθενείς εμφανίζουν μια ευρεία γκάμα συμπτωμάτων από ναυτία μέχρι κρίσεις και λιποθυμίες. Οι υγειονομικές αρχές του Άντρα Πραντές προσπαθούν να εντοπίσουν την αιτία της ασθένειας, η οποία κυριολεκτικά σάρωσε την πόλη Ελούρου το Σαββατοκύριακο.

Το μοναδικό θύμα της άγνωστης ασθένειας ήταν ένας 45χρονος, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα, υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέληξε.

Η εξέλιξη με τη μυστηριώδη ασθένεια έρχεται να επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη λόγω κορονοϊού κατάσταση στην Ινδία, η οποία είναι η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως. Το κρατίδιο Άντρα Πραντές είναι μια από τις περιοχές που έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα, με τα κρούσματα της νόσου COVID-19 να ανέρχονται σε 800.000. Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο εγχώριο απολογισμό.

Ωστόσο, η COVID-19 δεν φαίνεται να είναι η αιτία των αυξημένων νοσηλειών μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο υπουργός Υγείας της περιοχής δήλωσε ότι όλοι οι ασθενείς διαγνώστηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό.

“Οι άνθρωποι που αισθάνονταν άρρωστοι, ειδικά τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετούς αφού παραπονέθηκαν για τσούξιμο στα μάτια. Ορισμένοι λιποθύμησαν ή πάθαιναν κρίσεις”, δήλωσε αξιωματούχος των υγειονομικών αρχών στο Κυβερνητικό Νοσοκομείο του Ελούρου, μιλώντας στην εφημερίδα “The Indian Express”.

Σύμφωνα με το βρετανικό BBC 70 ασθενείς έχουν ήδη λάβει εξιτήριο ενώ οι υπόλοιποι 157 νοσηλεύονται ακόμα.

Ο υπουργός Υγείας του Άντρα Πραντές δήλωσε ότι τα δείγματα αίματος των ασθενών δεν είχαν καμία ένδειξη μόλυνσης από ιό. “Αποκλείσαμε τη μόλυνση του νερού ή την ατμοσφαιρική ρύπανση ως πιθανές αιτίες αφότου οι αρμόδιες αρχές επισκέφθηκαν τις περιοχές όπου οι άνθρωποι νόσησαν”, δήλωσε ο Υπουργός και πρόσθεσε: “Πρόκειται για μια μυστηριώδη ασθένεια και μόνο η εργαστηριακή ανάλυση θα αποκαλύψει τι είναι”. Ωστόσο το αντιπολιτευόμενο κόμμα Τελούγκου Ντέσαμ εμμένει ότι η μόλυνση του νερού είναι η αιτία της ασθένειας και ζητεί από τις αρχές την άμεση  διενέργεια έρευνας.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα