ΑΘΗΝΑ
01:34
|
29.09.2024
Οι ρωσικές αρμόδιες αρχές ενέκριναν την έναρξη κλινικών δοκιμών του κινεζικού εμβολίου Ad5-Ncov, σε 8.000 εθελοντές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ρωσικές αρμόδιες αρχές ενέκριναν την έναρξη κλινικών δοκιμών του κινεζικού εμβολίου εναντίον του κορονοϊού, Ad5-Ncov, σε 8.000 εθελοντές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το Ad5-Ncov είναι ένα από τα υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού το οποίο αναπτύσσει η CanSino Biologics και μια ερευνητική ομάδα που υποστηρίζεται από τον κινεζικό στρατό.

Με την πανδημία να βρίσκεται σχεδόν, υπό πλήρη έλεγχο στην Κίνα, οι κλινικές δοκιμές του τελευταίου σταδίου των κινεζικών εμβολίων διεξάγονται στο Πακιστάν, στη Σαουδική Αραβία, στη Ρωσία, στην Ινδονησία και στη Βραζιλία. 

Εν τω μεταξύ στη Μόσχα έχουν ήδη αρχίσει οι μαζικοί εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, με τις αρχές να εκφράζουν τις ελπίδες τους για νίκη απέναντι στον ιό εντός των επόμενων μηνών.

Η αντιδήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Αναστασία Ρακόβα, η οποία είναι υπεύθυνη για ζητήματα κοινωνικής ανάπτυξης εξέφρασε την ελπίδα της “πως το σύστημα που έχουμε δημιουργήσει θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά την πανδημία τους επόμενους μήνες”.

“Πρέπει να εμβολιάσουμε περίπου έξι με επτά εκατομμύρια ανθρώπους. […] Δεν μπορεί να ξεκινήσει αμέσως ένας τέτοιος μηχανισμός. Επομένως, είναι απαραίτητο  να επεξεργαστούμε σταδιακά τον μηχανισμό καταγραφής δεδομένων και την εφοδιαστική αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης και της αποθήκευσης” δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης  Σεργκέι Σομπιάνιν, στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1.

Προς το παρόν, ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού γίνεται σε άτομα ομάδων υψηλού κινδύνου, όπως γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ θα ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι υπάλληλοι των κοινωνικών ιδρυμάτων της ρωσικής πρωτεύουσας.

Πληροφορίες από AΠΕ, Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μύθοι και αλήθειες για τη ΔΕΠΥ

Παιδικά ποτήρια ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

ΕΟΔΥ για Ιό του Δυτικού Νείλου: 12 κρούσματα και τρεις νεκροί σε μια εβδομάδα

Σχεδόν 200 δυνητικά καρκινογόνοι παράγοντες σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα