ΑΘΗΝΑ
02:33
|
18.05.2024
Το πειραματικό εμβόλιο της Sinovac Biotech προκάλεσε ικανοποιητική ανοσοαπόκριση στα δύο πρώτα στάδια των δοκιμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το εμβόλιο της Sinovac Biotech -ένα από τα αρκετά εβμόλια που αναπτύσσονται στην Κίνα- πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές μεσαίου σταδίου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας, ο πειραματικός εμβολιασμός 700 ατόμων οδήγησε σε γρήγορη και ικανοποιητική εμφάνιση αντισωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ευρωπαϊκές και αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει επιτυχημένες δοκιμές τελευταίου σταδίου για τα εμβόλιά τους, ενώ τρία εμβόλια –το ρωσικό Sputnik-V, το εμβόλιο της Pfizer και το αντίστοιχο της Moderna– έχουν καταγράψει αποτελεσματικότητα άνω του 90% σε δοκιμές σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές.

Το εμβόλιο της Sinovac είναι το τέταρτο κινεζικό εμβόλιο που θα μπει στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών. Η εργαστηριακή του ονομασία είναι CoronaVac και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, προκάλεσε γρήγορη ανοσοαπόκριση σε όσους χορηγήθηκε πειραματικά.

Ποσοστά επιτυχίας δεν έχουν ακόμα κοινοποιηθεί, αλλά ο Ζου Φενγκτσάι, εκπρόσωπος της Sinovac, δήλωσε ότι το εμβόλιο είναι “κατάλληλο για άμεση χρήση”, με βάση τα ικανοποιητικά αποτελέσματα που εμφάνισε σε 144 εθελοντές της πρώτης φάσης των δοκιμών και σε 600 της δεύτερης φάσης.

Με την πανδημία να βρίσκεται υπό (σχεδόν) πλήρη έλεγχο στην Κίνα, οι δοκιμές του τελευταίου σταδίου των κινεζικών εμβολίων διεξάγονται στο Πακιστάν, στη Σαουδική Αραβία, στη Ρωσία, στην Ινδονησία και στη Βραζιλία. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, 60.0000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν πειραματικά στο πλαίσιο των δοκιμών στις αρχές του Νοέμβρη.

Στη Βραζιλία οι δοκιμές ανεστάλησαν για λίγες μέρες μετά τον θάνατο ενός εθελοντή, αλλά πλέον συνεχίζονται κανονικά, αφού αποδείχτηκε ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τη δράση του εμβολίου.

Τουλάχιστον τρία διαφορετικά εμβόλια έχουν χορηγηθεί σε γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, ενώ ένα τέταρτο έχει εγκριθεί από τον Ιούνιο για χρήση από τον κινεζικό στρατό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα