ΑΘΗΝΑ
09:54
|
04.10.2023
Εμφάνισαν ήπια συμπτώματα – Σε εξέλιξη έρευνα για το πώς μολύνθηκαν τα ζώα του ζωολογικού κήπου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Τέσσερα λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης βρέθηκαν θετικά στη νόσο Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα οι κτηνιατρικές αρχές. Πρόκειται για τη μόλις δεύτερη γνωστή περίπτωση μόλυνσης μεγάλων αιλουροειδών από τον κορονοϊό.

Τρεις λέαινες με τα ονόματα Ζάλα, Νίμα και Ραν Ραν και ένα αρσενικό λιοντάρι, ο Κιούμπε, διαγνώσθηκαν θετικά αφού οι φύλακες παρατήρησαν πως τα ζώα παρουσίαζαν ελαφρά συμπτώματα κορονοϊού.

Δύο μέλη του προσωπικού του ζωολογικού κήπου βρέθηκαν επίσης θετικά στον κορονοϊό, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες ερευνούν πώς μολύνθηκαν τα λιοντάρια.

Οι φύλακες έκαναν τεστ PCR στα λιοντάρια με τον ίδιο τρόπο που γίνονται τα τεστ αυτά στους ανθρώπους, καθώς τα ζώα είναι συνηθισμένα στην επαφή με το προσωπικού του ζωολογικού κήπου.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Βαρκελόνης ήρθε σε επαφή με κτηνιάτρους στον Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη, όπου τέσσερις τίγρεις και τρία λιοντάρια είχαν βρεθεί θετικά στην Covid-19 τον Απρίλιο. Είναι ο μοναδικός άλλος ζωολογικός κήπος όπου μεγάλα αιλουροειδή είναι γνωστό πως μολύνθηκαν από τον κορονοϊό. Όλα ανέρρωσαν.

Το τετράχρονο αρσενικό λιοντάρι και οι λέαινες, που είναι όλες 16 ετών, δεν είχαν επαφή με άλλα ζώα στον ζωολογικό κήπο, ο οποίος παραμένει ανοικτός για τους επισκέπτες.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραίτηση του προέδρου του ΕΟΦ την ώρα που αδειάζουν τα φαρμακεία

Ο καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος-Τοπικές βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα

Ζήτημα «εθνικής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης» οι κοριοί στα κρεβάτια των Παριζιάνων

Ανοίγει η διαδικασία απόκτησης 250 ηλεκτρικών λεωφορείων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα