ΑΘΗΝΑ
00:31
|
19.04.2024
Ιδιωτικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε αθροιστικά τα αποτελέσματα ελέγχων που διεξήγαγε από τις 24/11 έως τις 7/12.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου αποδίδονται τα 102 κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ για την περιφέρεια του Κιλκίς, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Βεργίδη.

“Η ανακοίνωση για εκτόξευση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων σε 102 στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία -όπως απεδείχθη- οφείλεται σε ασύλληπτο λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη, κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μία περίοδο κρίσιμη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αφορούν στην προστασία και την περαιτέρω θωράκιση της δημόσιας υγείας από τον αόρατο ”εχθρό”, τον COVID-19″, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς σχετικά με το συμβάν. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ιδιωτικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης αμέλησε να κοινοποιήσει στον ΕΟΔΥ αποτελέσματα ελέγχων που διεξήγαγε από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου κι έτσι ανακοίνωσε αθροιστικά όλα τα κρούσματα αυτής της περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε στις 7 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ, από το σύνολο των 1.251, τα 102 αφορούσαν στο Κιλκίς. 

“Πρόκειται για περιστατικό το οποίο καθιστά, τουλάχιστον, επιτακτική την ανάγκη διενέργειας έρευνας προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των αρμόδιων φορέων και η εμπιστοσύνη των πολιτών” τονίζεται στην ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη.

“Πέρα από την επίρριψη ευθυνών ή τον εντοπισμό ενδεχόμενων ολιγωριών, ζητούμενο παραμένει η εγρήγορση, η σοβαρότητα, η πειθαρχία. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, στη μάχη κατά του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν υπάρχει περιθώριο αδικαιολόγητης πρόκλησης έντονης ανησυχίας στην τοπική κοινωνία από ανεύθυνες συμπεριφορές. Η συστράτευση όλων στον αγώνα κατά της πανδημίας είναι απαραίτητη για να βγούμε νικητές” καταλήγει ο Ανδρέας Βεργίδης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα