ΑΘΗΝΑ
04:16
|
20.04.2024
O πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει την κυβέρνηση ότι δεν λέει ούτε "ένα περαστικά" στους υγειονομικούς που είναι διασωληνωμένοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα ένας νοσηλευτής έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό αφήνοντας την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” όπου νοσηλευόταν, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο 60χρονος νοσηλευτής που ήταν προϊστάμενος του τμήματος βραχείας ογκολογίας, είχε παραιτηθεί από τη θέση του σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο, επιλέγοντας να εργαστεί στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”.

Ο άτυχος άντρας ήταν παντρεμένος με τέσσερα παιδιά και βρισκόταν ένα χρόνο πριν από τη σύνταξη.

“Κάθε μέρα πια μετράμε συναδέλφους που χάνονται ή διασωληνώνονται. Ένας ακόμη συνάδελφος νοσηλευτής 48 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα του νοσοκομείου Τρικάλων νόσησε, διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργάζεται” γνωστοποίησε επίσης, ο Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλοντας ότι η κυβέρνηση δεν λέει ούτε “ένα περαστικά” στους υγειονομικούς που παλεύουν για τη ζωή τους.

“Εννέα συνάδελφοί μας αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για τη ζωή διασωληνωμένοι στις εντατικές. Προκαλεί όμως θλίψη που δεν έχουμε ακούσει ένα συλλυπητήριο μήνυμα από την πολιτεία για όλους αυτούς τους συναδέλφους που χάθηκαν” στηλίτευσε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

“Ένα περαστικά για τους συναδέλφους που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και για όσους νοσηλεύονται στις κλινικές” συνέχισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, υπογραμμίζοντας ότι “η πολιτική δεν είναι πάνω απ’ όλα”.

Πριν λίγες ημέρες, απεβίωσε διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ, η 37χρονη επικουρική τεχνολόγος ακτινολογικού στο νοσοκομείο Νάουσας, θλίβοντας τους συναδέλφους της που μάχονται στην πρώτη γραμμή ρισκάροντας τις ζωές τους.

“Ποιος ξέρει ποια θα ήταν η τύχη της εάν στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν υπήρχε ΜΕΘ και δεν θα χρειάζονταν η διακομιδή της” είχε διερωτηθεί ο Μιχάλης Γιαννάκος, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους της αδικοχαμένης νοσηλεύτριας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα