ΑΘΗΝΑ
06:17
|
20.04.2024
Την οργανωμένη προώθηση δεκάδων Σομαλών μεταναστών στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας από φάμπρικα δουλεμπορικών κατήγγειλε ο Νότης Μηταράκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οργανωμένη προώθηση δεκάδων Σομαλών μεταναστών στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας από φάμπρικα δουλεμπορικών που έχουν στήσει “Μη Κυβερνητικές” Οργανώσεις εν γνώσει των τουρκικών αρχών αρχές κατήγγειλε σήμερα μιλώντας στους ανταποκριτές Ξένου Τύπου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου διαβεβαίωσε πως οι προωθήσεις Σομαλών προς την Ελλάδα θα εμποδιστούν “με κάθε νόμιμο τρόπο” προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να μετατραπεί η χώρα σε βασική “πύλη εισόδου μεταναστών της Ευρώπης”.

Αναφέρθηκε σε πρόσφατο ναυάγιο που σημειώθηκε στο Αιγαίο, στη σκόπιμη αδράνεια της τουρκικής ακτοφυλακής και στην παρέμβαση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που αν και δεν την κατονόμασε την κατηγόρησε πως συνέβαλε “σε παράνομη διέλευση που θέτει ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο…”.

Υπενθύμισε επίσης την Κοινή Δήλωση ΕΕ- Τουρκίας, που υποτίθεται πως αναγκάζει την να προλαμβάνει τις παράνομες διελεύσεις προς την Ελλάδα.

Ανέφερε τέλος πως έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα να παρέμβουν προς την πλευρά της Τουρκίας ώστε να τερματιστεί το εμπόριο της διακίνησης απελπισμένων ανθρώπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα