ΑΘΗΝΑ
02:27
|
05.03.2021
Ψάχνει για μια χρυσή τομή ανάμεσα σε δυσαρεστημένους αστυνομικούς και αγανακτισμένους πολίτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εθνική διαβούλευση θα φέρει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, το νομοσχέδιο για την αστυνομία, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι δεν απολαμβάνει πλέον την εμπιστοσύνη του γαλλικού λαού, μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις. Ο Μακρόν βρίσκεται ανάμεσα στα διασταυρωμένα πυρά των δυσαρεστημένων αστυνομικών που απαιτούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και των καταγγελιών των πολιτών για εντεινόμενη αστυνομική βία.  

Οι αστυνομικοί εξοργίστηκαν με τον Μακρόν όταν τους εγκάλεσε για ρατσιστική βία. “Όταν έχεις χρώμα δέρματος που δεν είναι λευκό, σταματάς για έλεγχο πολύ περισσότερο. Αναγνωρίζεστε ως μέρος ενός προβλήματος. Αυτό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί “, δήλωσε ο Μακρόν την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του που εξόργισε τα αστυνομικά σωματεία. Την ίδια ώρα ενώσεις και οργανώσεις πολιτών κατηγορούν τον Μακρόν για υπερβολική επιείκεια απέναντι στις αυθαιρεσίες των αστυνομικών του δυνάμεων.  

Σε επιστολή τριών σελίδων προς τον αρχηγό της του συνδικάτου αστυνομικών SGP, ο Μακρόν είπε ότι υπήρξε επείγουσα ανάγκη μεταρρύθμισης της δύναμης. Ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη διαβούλευση τον Ιανουάριο που ονομάζεται «Beauvau de securité», μετά την Place Beauvau, την πλατεία του Παρισιού που φιλοξενεί το υπουργείο Εσωτερικών που εποπτεύει τις δυνάμεις νόμου και τάξης της χώρας.

“Είναι επείγον να δράσουμε για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ των γαλλικών και των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ ταυτόχρονα να δίνουμε στην αστυνομία και τους χωροφύλακες τα μέσα για να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους και τις προσδοκίες των πολιτών μας”, έγραψε ο Μακρόν στον Ιβ Λεφέμπρ του SGP-FO. Ο Λεφέμπρ , ο οποίος είχε γράψει στον πρόεδρο για να εκφράσει τον θυμό του, για τις προηγούμενες χαιρέτισε τη γρήγορη απάντησή του. “Ζητάμε μια βαθιά μεταρρύθμιση της αστυνομίας για μήνες”, δήλωσε ο Λεφέμπρ.

Η διαβούλευση, που θα διεξαχθεί από εκπροσώπους της αστυνομίας, εκλεγμένους αντιπροσώπους και ηγέτες της κοινότητας, θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Θα εξετάσει την αστυνομική εκπαίδευση, τον εξοπλισμό, τα επίπεδα προσωπικού, τη χρήση κάμερας σώματος, τις σχέσεις με το κοινό και θα κάνει το εσωτερικό πειθαρχικό σώμα της δύναμης πιο ανεξάρτητο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτική αναταραχή στην Σενεγάλη μετά την σύλληψη πολιτικού της αντιπολίτευσης

Δημήτρης Κουφοντίνας : Συνεχίζω μέχρι τη δικαίωση

“Παράκληση” Αναστασιάδη σε Μέρκελ για τον Ερντογάν

Προσκλητήριο εμβολιασμού από τον Γάλλο πρωθυπουργό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα