ΑΘΗΝΑ
12:19
|
19.04.2024
"Δεν μπόρεσαν και δεν θα μπορέσουν!" τονίζει, λέγοντας ότι το "σχέδιο δολοφονίας" εκπονήθηκε στην Κολομβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, κατήγγειλε, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (8/12), ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του την ημέρα των βουλευτικών εκλογών, δείχνοντας την Casa de Narino και τον Ιβάν Ντούκε ως έναν από τους ηθικούς αυτουργούς του σχεδιασμού.

“Στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου ανακαλύψαμε σχέδιο δολοφονίας μου που εκπονήθηκε στην Κολομβία. Γι ‘αυτόν το λόγο έλαβα νομικά και μέτρα ασφαλείας. Δεν μπορώ να προχωρήσω σε λεπτομέρειες, επειδή οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεν μπόρεσαν και δεν θα μπορέσουν!” διευκρίνισε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι αξιόπιστη πηγή από την Κολομβία τον ενημέρωσε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του και ότι γι’ αυτόν το λόγο άλλαξε το εκλογικό κέντρο όπου σχεδίαζε να ψηφίσει αρχικά, καταγγέλοντας ότι το σχέδιο είχε εκπονηθεί στην Casa de Narino (ο Λευκός Οίκος της Κολομβίας) με τη συμμετοχή του Κολομβιανού προέδρου Ιβάν Ντουκέ.

“Από την Casa den Narino, ο Πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ήταν μεταξύ εκείνων που σχεδίαζαν να με δολοφονήσουν την ημέρα των εκλογών”, είπε ο Μαδούρο.

Υπενθυμίζεται ότι στις βουλευτικές εκλογές της Βενεζουέλας που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (6/12) νίκησε ο Τσαβισμός. Στις εκλογές μετείχαν 107 πολιτικοί σχηματισμοί, οι 98 εκ των οποίων αντιπολιτευόμενοι, ενώ συνολικά κατέβαιναν πάνω από 14.400 υποψήφιοι.

Το αντιπολιτευόμενο μπλοκ του Χουάν Γκουαιδό και άλλες δεξιές δυνάμεις που ελέγχονται από την Ουάσινγκτον, μποϋκόταραν τις εκλογές.

Μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής, περνά πάλι ο έλεγχος του κοινοβουλίου (Εθνοσυνέλευση) στον Νικολάς Μαδούρο καθώς το Σοσιαλιστικό Κυβερνών Κόμμα (PSUV) συγκέντρωσε το 67,6%.

Μεγάλη νικήτρια της εκλογικής αναμέτρησης αναδείχθηκε η αποχήτο ποσοστό της οποίας άγγιξε το 69%.

Ο Πρόεδρος Mαδούρο, παρότι νόμιμα εκλεγμένος, θεωρείται “δικτάτορας” από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. και έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται με το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να ανατραπεί το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα από τις μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ.

“Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε σχέσεις σεβασμού με τη νυν κυβέρνηση των ΗΠΑ, συζητώντας με απεσταλμένους σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά επικράτησε ο εξτρεμισμός. Δεν είμαστε και δεν θα είμαστε ποτέ μια αποικία των Γιάνκηδων, βάσει αυτής της αρχής, θα είμαστε πάντα διατεθειμένοι να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον”, ανέφερε σε πρόσφατη ανάρτησή του, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μία φορά τις προθέσεις του έναντι των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Έρχονται τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης «Miss AI»

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Οι τελευταίες 14 υποψηφιότητες της Νέας Αριστεράς για τις Eυρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα